Από:
medicalland.gr

Σώμα-λάστιχο: Γυναίκα κάνει λίμπο κάτω από αυτοκίνητο
2015/06/21 3:38 μμ

Η 22χρονη Shemika Charles μπορεί και δικαιούται να λέει ότι έχει σώμα-λάστιχο. Η νεαρή το 2010 κατέκτησε το παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες κάνοντας λίμπο σε απόσταση τόση όση είναι το ύψος ενός μπουκαλιού μπίρας και τώρα έσπασε το δικό της ρεκόρ, κάνοντας λίμπο κάτω από ένα αυτοκίνητο. «Το κενό είναι περίπου 23 εκατοστά, αλλά ορισμένα σημεία του αυτοκινήτου είναι πιο χαμηλά από άλλα και χρειάζονται πολλή αυτοσυγκέντρωση και έλεγχος της αναπνοής», εξήγησε η ίδια, τονίζοντας πως θέλει να το ξανακάνει.

Η κοπέλα προπονείται από τα 14 της, ακολουθώντας τα βήματα της μητέρας της, η οποία ήταν χορεύτρια λίμπο για 16 χρόνια. «Διαπίστωσα πως είχα ταλέντο», λέει. Συνέχισε να εξελίσσεται μεγαλώνοντας με προπόνηση περίπου 6 ωρών την ημέρα τα τελευταία 4 χρόνια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που τη βλέπουν εντυπωσιάζονται, αλλά περισσότερο απ” όλους έχει μείνει άφωνος ο χειροπρακτικός της, τον οποίο επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα για να της ευθυγραμμίσει το σώμα.

«Είναι καταπληκτική, σαν τέρας της φύσης!», δηλώνει ο δρ John Przybylak, ο οποίος ταυτόχρονα προειδοποιεί πως είναι αναγκαίο να ακολουθεί το αυστηρό προπονητικό της πρόγραμμα, αλλιώς κινδυνεύει με σοβαρό τραυματισμό.

Advertisements