Το σκηνικό της Γέννησης του Φιδιού!

Για εμάς τους λάτρεις των φολιδωτών, πρόσφατα σημειώθηκε μια τεράστια άνοδος στον ανθρώπινο πολιτισμό. Στις 23 Δεκεμβρίου ομάδα σατανιστών τοποθέτησε μπροστά στο Καπιτώλιο, το κυβερνητικό κέντρο της πολιτείας του Μίσιγκαν στο Ντιτρόιτ, ένα χριστουγεννιάτικο έκθεμα που ονόμασε προκλητικά “Snaketivity Scene”, μία παράφραση του «Nativity scene” – σκηνικό Γέννησης του Χριστού -, δηλαδή σκηνικό της Γέννησης του Φιδιού ή Φάτνη της Γέννησης του Φιδιού. Είναι ένα κοκκινόμαυρο φίδι τυλιγμένο πάνω στο σατανιστικό ανάποδο σταυρό, το οποίο προσφέρει στους ανθρώπους ένα βιβλίο με τίτλο «Επανάσταση των Αγγέλων». Το έκθεμα προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, ως αναμενόμενο στη χριστιανόπληκτη Αμερική.
Ο γερουσιαστής Ρικ Τζόουνς, προφανώς κάποιος υπερσυντηριτικός, τοποθέτησε απέναντι ως απάντηση ένα έκθεμα της Γέννησης του Χριστού. Όπως είπε, είναι ευτυχής που εκπροσωπεί το φως κι όχι το σκοτάδι. Δε φοβάται τους φιδανθρώπους, και είναι βέβαιος ότι ούτε κι ο Ιησούς Χριστός θα φοβάται, γι’αυτό τους αγνοεί. Σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος του Σατανιστικού Ναού (Satanic Temple) Τζεξ Μπλάκμορ, ανέφερε ότι τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με πολλούς τρόπους και θεώρησε προβληματικό η κυβέρνηση των ΗΠΑ να προκρίνει μόνο έναν τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων, ενώ η κοινότητα στο Μίσιγκαν είναι ποικιλόμορφη. Αναφέρει επίσης ότι η ομάδα της δε λατρεύει το Σατανά, αλλά προωθεί την ατομικότητα, τη συμπόνια και απόψεις διαφορετικές των χριστιανικών και συντηρητικών πεποιθήσεων.
Ο κανονισμός στο Καπιτώλιο απαιτεί την αφαίρεση των εκθεμάτων κα΄θε βράδυ. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ακόμα εκεί τα εκθέματα.
Έψαξα για το Σατανιστικό Ναό λοιπ΄/όν. Η ομάδα αυτή, που έχει και ιστοσελίδα κι έχει τη μορφή εκκλησίας κατά κάποιον τρόπο, νοεί περισσότερο το Σατανά ως σύμβολο παρά ως οντότητα, δίνοντας έμφαση στην επαναστατική παρά στην πονηρή του φύση. Δεν υποστηρίζει το κακό δηλαδή, απλώς απορρίπτει όλες τις θρησκευτικές ή παραδοσιακές αξίες από τη σύγχρονη κοινωνία, υποστηρίζοντας πως οι πίστεις μας θα πρέπει να πλάθονται από τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας. Συμπαθής ομάδα. Σύμφωνα μ’αυτούς, διαφέρουν από τους ανθρωπιστές στο ότι απορρίπτουν την τυραννική εξουσιά και την αυθεντία, τονίζοντας την αξία της προσωπικής επανάστασης του καθενός, που είναι και η ουσία του σατανισμού κατ’αυτούς. Η ομάδα κάνει συχνά δημόσιες εμφανίσεις, και μολονότι αρνείται ότι η σύνδεσή της με το σατανισμό έγινε καθαρά για λόγους δημοσιότητας, κάτι τέτοιο γίνεται στην ουσία.
Ο Σατανιστικός Ναός δε θα πρέπει να συγχυστεί με την πάλι μη δαιμονολατρική Εκκλησία του Σατανά, με ιδρυτή τον Άντον Λεβέι, η οποία προωθεί τον ατομισμό και τον κοινωνικό Δαρβινισμό αποκηρύσσοντας κάθε άλλη ένωση που χρησιμοποιεί το Σατανά ως σύμβολο.
Οι καθ’όλα χριστιανοί Έλληνες βέβαια, που οι περισσότεροί τους κοινωνούν τη Μεγάλη Εβδομάδα και αν, θυμούνται να πάνε στην εκκλησία την Ανάσταση και ίσως τα χριστούγεννα, και δεν τους πειράζει να τρώνε κρέας στις νηστίες ή να κάνουν προγαμιαίο σεξ, αλλά όταν ξαφνικά ακούνε για σατανισμό ανάβουν τα θρησκευτικά τους λαμπάκια κι αρχίζουν να διαμαρτύρονται, πλημμύρισαν το ελληνικό διαδίκτυο με αρνητικές κριτικές. Μερικές δημοσιογραφικές ιστοσελίδες όπως το defencenet,, καθώς και ιστολόγια που αναπαρήγαγαν την είδηση απ’αυτές όπως ο Κόκκινος Ουρανός παρουσιάζουν την όλη είδηση με εντελώς μελανά χρώματα, εντούτοις οι περισσότερες την παρουσιάζουν με ουδέτερο τόνο. Θετικό σχόλιο μάλλον μόνο εδώ έγινε. Εγώ ένα πράγμα έχω να πω: κρίμα που δε γίνονται τέτοια και στην Ελλάδα.

Υγ. Όποιος γνωρίζει με ποιο πραγματικό φίδι μοιάζει αυτό του εκθέματος, παρακαλώ να σχολιάσει.