Χθες όλο το απόγευμα και το βράδυ τα πέρασα με βαριά χειρωνακτική εργασία (μην το πάρετε μεταφορικά, όπως θά’λεγαν και οι Αμερικάνοι). Έπρεπε να μετακινώ ένα προς ένα όλα τα άρθρα συγκεκριμένων κατηγοριών στις νεοδημιουργηθήσες, γιατί δεν υπάρχει επιλογή μαζικής μεταφοράς άρθρων μεταξύ κατηγοριών. Θα’πρεπε η WordPress να είχε φροντίσει γι’αυτό εξαρχής, αλλά καλύτερα τώρα να μην ανακατευτεί με τις ρυθμίσεις, γιατί ξέρουμε τι μπέρδεμα γίνεται σε κάθε δήθεν για το καλό μας αναβάθμιση. Έτσι λοιπόν αναγκάστηκα να μπαίνω σε κάθε άρθρο ξεχωριστά, να πηγαίνω στην επεξεργασία, ν’απεπιλέγω την κατηγορία όπου βρισκόταν και να επιλέγω τη νέα. Το πιο χρονοβόρο της διαδικασίας δεν ήταν αυτό, αλλά το φόρτωμα και ξεφόρτωμα των σελίδων, που έκανε το φτωχό υπολογιστάκι μου, που μάλλον χρειάζεται φορμάρισμα, να ζεσταίνεται σαν πυρηνικός αντιδραστήρας και να κολλάει.
Η παλαιά λοιπόν υπερβολικά γενική κατηγορία ‘θρησκεία & μυστική γνώση» καταργήθηκε, και στη θέση της έγινε μια νέα με το όνομα «θρησκεία», στην οποία μπαίνει οτιδήποτε σχετίζεται με τη θρησκεία. Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τέσσερις υποκατηγορίες: «σκοταδισμός», όπου θα μπαίνουν θέματα που αφορούν το θρησκευτικό σκοταδισμό στο παρελθόν και στο παρόν, δηλαδή όσες ιδέες, πίστεις ή πρακτικές οποιασδήποτε θρησκείας εμπόδισαν ή εμποδίζουν την ελευθερία των ατόμων ή την πρόοδο της επιστήμης στις κοινωνίες που έπληξαν, «μυστικισμός», όπου μπαίνουν όσα θέματα αφορούν αποκρυφιστικές φιλοσοφίες και ρεύματα, «μαγεία», όπου μπαίνουν θέματα που αφορούν μαγεία, σαμανισμό κλπ, κατά κάποιον τρόπο δηλαδή το μυστικισμό των φτωχών ή των πρωτόγονων, και «νιουεϊτζίστικες παπαρολογίες», όπου κατακρίνονται απροκάλυπτα όλοι αυτοί οι τυπάδες με τις ενέργειες, τα κβάντα, τις ακτινοβολίες, τους διαλογισμούς, τις ομοιοπαθητικές και τα λοιπά μεγάλα και τρανά. Επίσης η κατηγορία «βιβλία, θέατρα & ταινίες» διασπάστηκε σε μικρότερες ασύνδετες κατηγορίες, αφού διαβάζω περισσότερα βιβλία απ’ό,τι παρακολουθώ θέατρα ή ταινίες. Έτσι άνοιξα την κατηγορία «βιβλία» για ό,τι βιβλία έχω διαβάσει, καθώς και για κριτικές κάποιων που δεν έχω διαβάσει. Η κατηγορία «θέατρα & ταινίες» είναι το ίδιο για τα θέατρα και τις κινηματογραφικές ταινίες, ενώ η υποκατηγοριά «ντοκιμαντέρ» αφορά μόνο αυτά. Εκτός απ’αυτές τις αλλαγές έχω ανοίξη και την κατηγορία «μουσική», όπου θα μπαίνει οτιδήποτε σχετικό με τη μουσική, είτε κομμάτια που ακούω είτε θέματα σχετικά με την ιστορία της μουσικής. Άνοιξα μια κατηγορία ακόμα με όνομα «άλλη τέχνη», που θ’αφορά άλλες τέχνες εκτός της μουσικής και της λογοτεχνίας, όπως ζωγραφική, γλυπτική ή εναλλακτικές τέχνες, αλλά ως μη ιδιαίτερα φιλότεχνο άτομο, ακόμα δεν έχω βάλει τίποτα μέσα, αν πρόκειται να βάλω όμως, θέση θα υπάρχει.
Η άλλη δουλειά που έκανα ήταν να καθαρίσω την κατηγορία «άλλα» (ξεάλλισμα του Ιστολογίου στη γλώσσα του), όπως κάνω ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να βρω άρθρα σχετικού θέματος και να τα αναταξινομήσω. Επειδή βρήκα πολλά άρθρα με γνωμικά και παροιμίες, άνοιξα ειδική κατηγορία γι’αυτά, με όνομα «παροιμίες, γνωμικά & αποφθεύγματα).
Αυτές ήταν οι ανακατατάξεις στο Ιστολόγιο.

Advertisements