Ένα πρωτότυπο γεγονός που βρήκα πρόσφατα στην ιστοσελίδα της εφμερίδας
Τα Νέα:

Γερμανός επιχειρηματίας αφήνει τους υπαλλήλους του να καθορίζουν τους μισθούς τους
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2013 11:38 |

Στην επιχείρηση του Λαρς Φόλμερ καθορίζουν μόνοι τους οι υπάλληλοι τις αποδοχές και τις άδειές τους. Ο Φόλμερ είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vollmer & Scheffzyk, στην οποία απασχολούνται 25 εργαζόμενοι.

Ο 41χρονος Γερμανός δεν άντεχε άλλο τους καβγάδες για τους μισθούς και τις άδειες και αποφάσισε το φθινόπωρο του 2010, να αφήσει ελεύθερους τους εργαζόμενους της φίρμας του να διαμορφώνουν μόνοι τους τις αποδοχές τους.

Η μέθοδος είναι απλή. Όποιος πρόκειται να προσληφθεί στην επιχείρηση, ενημερώνεται αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία της, αλλά και για τις αποδοχές κάθε συνεργάτη της, αρχικά ανώνυμα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Έτσι παίρνει ο υποψήφιος μία ιδέα, τι μπορεί να πληρώσει η επιχείρηση και καθορίζει ανάλογα τις απαιτήσεις του. Αφού καταλήξει σε κάποιο ποσό, μιλά ανοιχτά με τρεις εργαζόμενους της εταιρείας για την άποψη που έχει σχετικά με τον μελλοντικό μισθό του και στο τέλος τον οριστικοποιεί.

Από τότε δεν χρειάστηκε να παρέμβει ο επιχειρηματίας ούτε μία φορά, ενώ δεν βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπος με κάποιες υπερβολικές απαιτήσεις.

Με παρόμοιο τρόπο διευθετούνται και οι άδειες του προσωπικού, για τις οποίες δεν προβλέπεται κάποια συγκεκριμένη διάρκεια, αλλά συνεννοούνται οι εργαζόμενοι μεταξύ τους.

Κάθε ένας από τους 25 υπαλλήλους γνωρίζει ακριβώς τις αποδοχές των υπολοίπων και όποιος κερδίζει περισσότερα, πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, ότι το αξίζει. Αν «λουφάρει», καλείται να αιτιολογήσει τον μισθό του.

Με το συγκεκριμένο σύστημα δεν υπάρχει πλέον φθόνος μεταξύ των συναδέλφων, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν αναπτύξει την αίσθηση ότι υπηρετούν έναν κοινό στόχο.

Είδατε λοιπόν τι πρωτοτυπίες έχουν οι Γερμανοί; Ακόμα και αν είναι μικρή η επιχείρηση, αυτό δεν ακυρώνει τη σπουδαιότητα αυτού του συστήματος. Εάν το σύστημα αυτό εφαρμοζόταν εδώ, όχι απλώς δε θα συνεννοούνταν οι εργαζόμενοι μεταξύ τους, αλλά θά’καναν αγώνα ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μισθό, παρουσιάζοντας ακόμα και ψευδή στοιχεία αν μπορούσαν ή και συκοφαντώντας τους άλλους. Ίσως ακόμα κι ο ίδιος ο επιχειρηματίας να παρουσίαζε στους εργαζομένους παραποιημένα τα λογιστικά στοιχεία της επιχείρησης για να μη μπορούν να ζητήσουν και πολλά. Οι Γερμανοί από την άλλη έχουν άριστη κοινωνική συνείδηση κι επίγνωση τι τους ανήκει και τι ανήκει δικαιωματικά στον άλλον. Φυσικά αυτό το σύστημα είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις, διότι σίγουρα, ακόμα και στη Γερμανία και σε οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα, θα υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα τοποθετούν τον εαυτό τους υπεράνω όλω. Ένα ακόμα στοιχείο γερμανικής εφευρετικότητας λοιπόν. Τελικά είναι πολύ έξυπνοι οι Γερμανοί, μάλλον αυτά περί δεικτών νοημοσύνης ισχύουν.

Advertisements