Το άρθρο αυτό γράφτηκε με καθαρά χιουμοριστική διάθεση από ένα μέλος στην Ελληνική Πύλη των Ερπετών
Reptiles Greece,
με το χαρακτήρα οδηγού φροντίδας, όπως ακριβώς αυτοί για τα διάφορα είδη ερπετών, αλλά προσαρμοσμένο για τις γυναίκες του είδους μας. Προκάλεσε κατά τη γνώμη μου αδικαιολόγητο θόρυβο, που τελικά οδήγησε στην αφαίρεσή του ως προσβλητικού/σεξιστικού. Θύμωσα αρκετά με το γεγονός, διότι άπειρα ανέκδοτα είναι γραμμένα με πολύ προσβλητικότερο τόνο, αλλά δεν ενοχλούν κανέναν. Μάλλον η πολιτική ορθότητα χώθηκε βαθιά στο φόρουμ. Τέλος πάντων, ο συγγραφέας μου παρέδωσε το κείμενο, το οποίο παραθέτω αυτούσιο παρακάτω:

Κοινή ονομασία: Ελληνίδα γυναίκα
Επιστημονική ονομασία: Femina munara munara
Τόπος προέλευσης: ΠΑΝΤΟΥ
Θερμοκρασία: Μη την ψάχνετε, όπου βρει πιο ζεστά.
Υγρασία: Να την υγραίνετε 2-3 φορές την εβδομάδα minimum.
Τελικό μέγεθος: 1.69 ύψος
Τελικό βάρος: Παίζει.
Διάρκεια ζωής: 77 χρόνια.
Ιδιοσυγκρασία: Θεωρείται αρκετά επιθετικό και αχάριστο είδος, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής.
Επίπεδο δυσκολίας: Ανθρωπίνως αδύνατο – για πολύ έμπειρους (Άδωνις, Καζανόβα, Ρουβάς κλπ)

Γενικές πληροφορίες:

Θεωρείται το κατοικίδιο με τη μεγαλύτερη εξάπλωση παγκοσμίως. Για κάποιον ιδιαίτερο λόγο συνεχίζει και συναρπάζει τους κατόχους του. Χάδια, νάζια, τσαχπινιές βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη. Είναι αρκετά απαιτητικό είδος αλλά αυτό θα το αναλύσουμε παρακάτω. Για την ακρίβεια, μπορεί και κάθεται σπίτι χωρίς να παραμένει έγκλειστη σε κάποιο τερράριο, αν και ένα τεράστιο πλαστικό κουτί από τα ΙΚ*Α (μη κάνουμε και διαφήμιση) πιθανόν να μας διευκόλυνε στα κουμάντα μας μαζί της. Η προέλευσή της είναι άγνωστη, όπως επίσης και ο χρόνος εμφάνισής της. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλές θεωρίες από τις οποίες η επικρατούσα είναι ότι προέρχεται από άλλο πλανήτη και ηλιακό σύστημα, πιθανόν από τον Σείριο ή το Alpha Centauri. Ίδωμεν. Το ύψος της φτάνει ως τα 1.76 συνήθως ενώ έχουν καταγραφεί δείγματα ως και 1.85 (σπάνιες περιπτώσεις). Κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφορα χρώματα, ύψη, σχέδια κλπ (ανάλογα με το Locality), για παράδειγμα στην Αφρική θα βρείτε μαύρες, στην Ασία κοντές κιτρινωπές, στη βόρεια Αμερική ακόμα και κοκκινωπές με σχιστά μάτια (σπάνιες λόγω μικρού πληθυσμού) και πλαστική επέμβαση στο στήθος. Επίσης οι γενετικές μεταλλάξεις έχουν εμφανίσει γυναίκες – νάνους, κάτι σα τους sand boa αλλά χωρίς να θάβονται στη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό το κάνουν μια και καλή στο τέλος. Παμφάγο είδος, δε θα διστάσει επίσης να φάει από φυτά, ζώα μέχρι και τα καλύτερά σου χρόνια (εξ ου και η δυσκολία του είδους). Έχουν τρομερή αντίληψη του χώρου, μυρίζονται λεφτά, κάρτες, αυτοκίνητα, εξωχικά, δόξα κλπ από πολλά χιλιόμετρα μακρυά και χωρίς οπτική επαφή, ενώ σπάνια μπορεί να προκαλέσει και θάνατο – για την ακρίβεια οι κάτοχοι αυτοκτόνησαν μη μπορώντας να αντέξουν τη γκρίνια και τη μιζέρια, ίδιον άλλωστε των κατοικιδίων αυτών. Όταν κάθονται στο σαλόνι ή οπουδήποτε αλλού εκτός κουζίνας, κρύβουμε κάρτες και μετρητά όπως είναι λογικό. Όταν κυκλοφορούμε έξω δε της αφήνουμε το χέρι γιατί στην πρώτη ευκαιρία θα ψωνίσει ή θα πάει κομμωτήριο. Θα δώσει 400 σε προϊόντα ομορφιάς αλλά εσένα θα σου πάρει ένα σαμπουάν από τα lidl με 1,5 ευρώ γιατί θα σου πει ότι το βρήκε σε προσφορά. Είναι απρόβλεπτα πλάσματα όπως είπαμε. Απαιτούν δωράκια κατά τη διάρκεια του έτους όπως γούνες και μονόπετρα δαχτυλίδια, ταξίδια στο εξωτερικό, σαββατοκύριακα για αποδράσεις στο βουνό ή στη θάλασσα κλπ. Δεν παραδέχονται τα λάθη τους ενώ είτε έχεις είτε δεν έχεις δίκιο, πρέπει να ζητήσεις ταπεινά συγγνώμη και να πεις «Ναι, αγάπη μου», αλλιώς θα φύγει στη μάνα της – την οποία καλό θα ήταν να αποφεύγεις παντού και πάντα – λέγοντας σου ότι «δε την καταλαβαίνεις» και ότι «είσαι ένα γουρούνι και μισό όπως όλοι οι άντρες».

Στέγαση:

Τα μικρά είδη χωρούν σε καροτσάκια, περπατούρες, πορτ μπεμπέ κλπ. Όσο μεγαλώνουν αποκτούν τον δικό τους χώρο στο δωμάτιο χωρίς να κλείνονται απαραίτητα όπως είπαμε σε κάποιο τερράριο (αν και θα μας διευκολύνει αν το κάνουμε όπως είπαμε, κακά τα ψέμματα). Τα ενήλικα του είδους χρειάζονται μια κουζίνα το λιγότερο 6.00Χ2.00Χ2.00 και εκεί καλό θα είναι να τους μάθουμε να περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους αν και ρόλο πάντα παίζει το Locality. Για αλλαγή και ποικιλία όμως μια βόλτα από το κρεβάτι μας πάντα αποδίδει αποτελέσματα (είπαμε) και χαλαρώνει τα νεύρα της. Θερμόμετρο δε κρίνεται απαραίτητο.

Θερμοκρασία:

Απλά πράγματα. Πηγαίνει εκεί όπου υπάρχει ζέστη. Δεν λιάζονται, δε συνθέτει το σώμα τους βιταμίνες, δε χρειάζονται λάμπες, τίποτα απολύτως. Αν έχει ζέστη το σπίτι είναι 100% ευχαριστημένες.

Διατροφή:

Ανάλογα με το Locality πάντα, αλλά θεωρείται αδηφάγο πλάσμα. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, τρώει λίγο και διατηρεί το σώμα του αλλά είναι μέχρι να της πεις για πλάκα ότι πάχυνε (δε συνιστάται να παίζουμε με την ψυχολογία της γυναίκας). Καταβροχθίζει όπως αναφέρθηκε ΤΑ ΠΑΝΤΑ και σε κανονικές ποσότητες 2-3 φορές τη μέρα. Μπολάκι νερού δε χρειάζεται διότι έχει την ικανότητα να ανοίγει τη βρύση μόνη της οπότε έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Επίσης, μπανιαρίζεται μόνη της. Αν δε το κάνει, την βάζουμε με το ζόρι 2 φορές την εβδομάδα γιατί κολλούν ψείρες τα έρμα και δε θα θέλατε να μεταφερθούν σε σας.

Συμπεριφορά – χειρισμός:

Όπως αναφέρθηκε, θεωρείται είδος μόνο για τέρμα έμπειρους. Η δυσκολία στον χειρισμό, η περίπλοκη σκέψη της, η γκρίνια, η μιζέρια, ο απρόβλεπτος χαρακτήρας τους, η κρεβατομουρμούρα, η καταναλωτική μανία, η μουτσούνα που κατεβάζει ως το πάτωμα, η αδυναμία να την ψυχολογήσεις και πολλά άλλα την καθιστούν είδος ΜΟΝΟ για άτομα με προηγούμενη πείρα τουλάχιστον 50 ετών. Δεν ενδείκνυται σε καμμία περίπτωση για αρχάριους γιατί τους παίρνει τον αέρα και τους καβαλάει. Οι έμπειροι πάλι είναι 50-50 αν καταφέρουν να την φέρουν στα μέτρα τους. Γενικώς θεωρείται λαχείο να σου τύχει καλό είδος. Απαιτούν σεβασμό και προσοχή κάθε στιγμή. Η σεξουαλική επαφή μαζί τους κατ’ εξαίρεσιν δε θεωρείται κτηνοβασία και επιτρέπεται κανονικά από τον νόμο ακόμα και ο γάμος. Όταν γεννιούνται οι γυναικες, και ειναι νεογεννητα μωρα ακομα, τους βαζουν στο μυαλο ενα τσιπακι, που τις κανει να κανουν αποκλειστικο σκοπο της ζωης τους το γαμο. Κάποιες, καταφέρνουν και το βρίσκουν και στη συνεχεία το βγάζουν, με αποτέλεσμα χωρίς τσιπάκι να κάνουν αποκλειστικό σκοπό της ζωής τους την απόλαυση του σεξ και του ανδρικου μοριου. Αυτές ειναι οι λεγομενες «ξετσιπωτες.»

Επίλογος:

Αν πετύχετε καλό λαχείο, θα μείνετε ευχαριστημένοι. Συνίσταται για ανθρώπους με γερά νεύρα, ατσάλινη υπομονή και για όσους τους αρέσει να παίζουν με την τύχη τους. Όσο κι αν τα συνηθίσετε στα χέρια σας από μικρά, αυτά αναπτύσσουν τον δικό τους χαρακτήρα και τσάμπα ο κόπος. Τα μαλώματα ενημερωτικά σας το λέω θα είναι συχνά, δε μπορούν να ευχαριστηθούν με τίποτα. Γιατί είπαμε, είναι εύκολο να πεθάνεις για μια γυναίκα. Το δύσκολο είναι να ζεις μαζί της.

ΠΗΓΗ: Προσωπική εμπειρία, συνομιλία με μετανιωμένους παθόντες κλπ

Δεν ξέρω τι έχετε να πείτε, εγώ πάντως ξεκαρδίστηκα στα γέλια μ’αυτό το κείμενο.