Το
προηγούμενό μου θέμα
είχε να κάνει με τους πιο τροποποιημένους ανθρώπους του κόσμου, δηλαδή περιπτώσεις ανθρώπων που παράλλαξαν υπερβολικά το σώμα τους, π.χ. καλύπτοντάς το με τατουάζ, σκουλαρίκια, ή μετατρέποντάς το στην εμφάνιση κάποιου ζώου ή τέρατος. Αν τα παραπάνω σας φαίνονται αρκετά υπερβολικά για να υπάρχουν στην πραγματικότητα, πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο για να τα δείτε. Και όπως είπα λοιπόν εκεί, προφανώς αυτοί οι άνθρωποι αγγίζουν και ξεπερνούν τα όρια τις ψυχασθένειας, είτε έχοντας σωματοδυσμορφική διαταραχή (ψυχική ασθένεια όπου ο ασθενής πιστεύει ότι το υγιές του σώμα έχει κάποιο πρόβλημα), είτε από κάποια ψύχωση ή από ναρκισσισμό. Αλλά μου διέφυγαν οι σεξουαλικοι λόγοι. Υπάρχουν πολλές σεξουαλικές διαστροφές ή παραφιλίες ή φετίχ, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι αρκετά σπάνιες ή και σχεδόν ανύπαρκτες, αλλά αραιά και πού εμφανίζονται για να μπερδέψουν την ψυχιατρική κοινότητα ή να μας προκαλέσουν σοκ. Μία απ’αυτές είναι η στιγματοφιλία, η έλξη από κάποιον προς ένα σωματικώς τροποποιημένο άτομο ή η φαντασίωση για τον ίδιο να έχει κάποια σωματική τροποποίηση, όπως τατουάζ, τρύπημα, πλαστική εγχείριση κλπ.

Ψάχνοντας λοιπόν στο γκουγκλ για «tatoo fetish», με το μόνο σκοπό να βρω κάποια παράξενη περίπτωση, έπεσα
στην εξής:
Ένας άντρας 29 ετών είχε τη φαντασίωση να καλυφθεί ολόκληρος με τατουάζ, την οποία ανακάλυψε στα 13 του χρόνια, έπειτα από την αποτεμνοφιλία (φαντασίωση να κόψει κάποιο μέλος του σώματός του) η οποία τον βασάνιζε απ’τα 4. Ήθελε λοιπόν να καλυφθεί με διάφορα σχέδια, διότι αυτό όχι μόνο του προκαλούσε ικανοποίηση, αλλά και σεξουαλική διέγερση. Γι’αυτόν το λόγο προσπαθούσε ο ίδιος να κάνει κάποια χονδροειδή τατουάζ (φανταστείτε μουντζούρες) πάνω του. Δε σκεφτόταν σχεδόν καθόλου τις γυναίκες, απλώς ήθελε να ζωγραφιστεί ολόκληρος. Δε μπορούσε να ενεργοποιηθεί σεξουαλικα από γυναίκες, ούτε κατά την αυτοδιαχείρισή του. Μάλιστα ούτε οι θεραπευτές του δε μπορούσαν να βγάλουν εντελώς άκρη μ’αυτόν, τον οποίον όμως φυσικά κρατούσαν – άλλωστε πού αλλού θα έβρισκαν τόσο τακτικό πελάτη που θα τους τ’ακουμπούσε σταθερά; Και δεν ήταν μόνο αυτό το πρόβλημά του. Πίστευε πως έπρεπε να κάνει τατουάζ πάνω του επειδή θα ήταν μόνιμα, και θα λειτουργούσαν κάπως σαν τιμωρία, δηλαδή έχουμε και μαζοχιστικά στοιχεία. Οι θεραπευτές του πάντως τον αποθάρρυναν να τροποποιηθεί. Σε
ένα άλλο άρθρο
όμως της ίδιας αναζήτησης, διάβασα για έναν άντρα 30 περίπου χρονών που είχε τη φαντασίωση να καλυφθεί με τατουάζ και τελικά το έκανε. Μήπως ήταν ο ίδιος; Το παραπάνω άρθρο έχει επίσης αρκετές πληροφορίες και παραπομπές μελετών γι’αυτό το σπάνιο φετίχ.

Μπορούμε λοιπόν ομοίως να φανταστούμε άτομα που υπέστησαν σοβαρές σωματικές τροποποιήσεις με τη θέλησή τους πως έπασχαν από κάποιο παρόμοιο ακραίο φετίχ. Ο Lucky Diamond Rich για παράδειγμα, ο οποίος καλύφθηκε με τατουάζ σ’όλο του το σώμα, ακόμα και στο εσωτερικό του πέους του, και πλέον επειδή δεν έχει χώρο δημιουργεί από πάνω νέα σχέδια, θα μπορούσε νά’χει το ίδιο πρόβλημα, ο Φακίρης Μουσαφάρ θα μπορούσε νά’χει κάποια μορφή ακραίου μαζοχισμού κλπ. Στην άλλη περίπτωση, όπου υπάρχει επίσης κι έλξη προς τροποποιημένο άτομο, μπορούμε να βάλουμε το ζευγάρι του Αινίγματος και της Κυρίας Γάτας. Επειδή όμως αυτοί οι άνθρωποι, παρά την ιδιαιτερότητά τους, έχουν γίνει αρκετά γνωστοί και δε θέλουν σε καμια περίπτωση να χάσουν τη φήμη τους (δυστυχώς ο κόσμος αντιδρά πολύ αρνητικά στις ψυχικές παθήσεις), δεν πρόκειται να μας αποκαλύψουν το τυχόν πρόβλημά τους, εκτός κι αν μάθουμε κάτι από προσωπικές τους σημειώσεις ή μετά το θάνατό τους. Τελικά αυτός ο υπερτροφικός εγκέφαλος έχει προξενήσει κάμποσες παρενέργειες στο είδος μας.

Σημείωση: Λέγοντας για ψυχική ασθέναι εννοώ κυρίως οποιαδήποτε νοητική κατάσταση που προκαλεί ταραχή στον ίδιο τον πάσχοντα πάνω απ’όλα. Η παραπάνω περίπτωση με το φετίχ του τατουάζ για παράδειγμα ήθελε να θεραπευτεί, αλλά του φαινόταν αρκετά δύσκολο.