Πριν λίγο έκανα μια αλλαγή στις κατηγορίες του ιστολογίου: μετέφερα όλο το περιεχόμενο απ’την παλιά κατηγορία του Δαρβίνου σε μια νέα που έφτιαξα σήμερα για την εξέλιξη. Ο κύριος λόγος είναι ότι πολλά θέματα εκείνης της κατηγορίας δεν είχαν άμεση σχέση με το Δαρβίνο, και ίσως η συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση δυσκόλευε τους αναγνώστες. Αν και λίγα θέματα εκεί μέσα είχαν να κάνουν περισσότερο με το Δαρβίνο παρά με την εξέλιξη, σε σχέση μ’όλα τα υπόλοιπα ήταν αρκετά λίγα. Ακόμα η εξέλιξη έχει υποστηριχθεί και τροποποιηθεί από πολλούς περισσότερους επιστήμονες μετά το Δαρβίνο, επομένως δεν είναι σωστό ν’αποδίδουμε τη σημερινή μορφή αυτής της θεωρίας και πραγματικότητας μόνο σ’αυτόν τον άνθρωπο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τον τιμούμε για το έργο του. Από εδώ και στο εξής λοιπόν όλα τα εξελικτικά θέματα θα βρισκονται εκεί, και αν αυξηθούν αρκετά τα άρθρα που έχουν να κάνουν με το Δαρβίνο, τότε ίσως δημιουργηθεί μια υποκατηγορία για το Δαρβίνο στην εξέλιξη.

Είχα προνοήσει πριν βάλω κάποιο εξελικτικό ή δαρβινικό θέμα στο ιστολόγιο και έφτιαξα αυτήν την κατηγορία σχεδόν μόλις έκανα τη σελίδα. Από τότε έχει γεμίσει σταδιακά με άρθρα, που από καθαρά δαρβινικού ενδιαφέροντος επεκτάθηκαν σιγά-σιγά και σε εξελικτική ψυχολογία, γενετική και ανθρώπινες διαφορές. Πέρα όμως από εκείνα τα άρθρα που μετακινήθηκαν τώρα στην κατηγορία της εξέλιξης, σκόρπιες παράγραφοι για την εξέλιξη διαφόρων οργανισμών μπορούν να βρεθούν σχεδόν παντού όπου αναφέρω για ζωντανούς οργανισμούς.

Ενημέρωση 22/11/2012: Όπως ήταν αναμενόμενο, άνοιξα υποκατηγορία για το Δαρβίνο στην κατηγορία της εξέλιξης με όσα θέματα αφορούν περισσότερο το Δαρβίνο παρά την εξέλιξη γενικότερα.

Advertisements