Ετοιμάζοντας το μελλοντικό θέμα για την Άρια Φυλή, έπεσα πριν δυο μέρες τυχαία στο γκουγκλ σε μια συζήτηση που ομολογουμένως προκάλεσε ένα ελαφρύ πολιτισμικό σοκ.
Ο εθνικισμός είναι η έκφραση της αιμομιξίας.
Το θέμα ξεκίνησε μ’αυτήν απλά τη φράση και λίγες επεξηγηματικές σειρές, κι από κάτω άρχιζαν τα σχόλια «υπάνθρωπε, μαλάκα, κουμουνιστή», «θα ξετυλίξω απ’το σάβανο τη μάνα σου, θα τη χέσω, θα τη βιάσω, θα την ξανατυλίξω και θα την πετάξω σε βόθρο», (σκατά στον τάφο των παιδιών σου», «Θα χέσω εκεί που αναπαύεται η μάνα σου», κλπ. Έπειτα διάβασα το όνομα της σελίδας και ήταν Web War. Σκέφτηκα αμέσως πως ήταν μια στημένη συζήτηση εκτόνωσης, και δεν έπεσα έξω.

Το
Web War
είναι φόρουμ εκτόνωσης (flaming forum) όπου τα μέλη μπορούν να βρίζουν οποιονδήποτε και οτιδήποτε. Η ιστορία του είναι ταραχώδης, ξεκινώντας με κατάληξη .gr, μετακινήθηκε λόγω της προσβλητικής φύσης τους στο Web War 2, Web War 3, Web War 4, άλλαξε από .gr κι έγινε .com, και σήμερα φιλοξενείται στο creativeforum.com.

Το φόρουμ έχει κατηγορίες όπως γενικά, πολιτική, αθλητισμός, βλασφημία, στοχοπποιήσεις για αυτοπροστασία μελών, βόθρος (διάφορα θέματα), κλπ. Όλα τα θέματα βρίζονται, ιστορία, πολιτική, ομάδες, εκκλησία, έθνη, τρόποι ζωής. Κυριαρχούν τα άκρα όπως ο φανατικος χρυσαυγητισμός και ο χουλιγκανισμός. Ο ακραίος ρατσισμός, ο σεξισμός, η μισαλλοδοξία, η ομοφυλοφιλοφοβία, η βλασφημία, η συκοφαντία βρίσκονται παντού. Φυσικά, οι διαχειριστές παίζουν κυρίως συμβολικό ρόλο.

Το φόρουμ όμως αυτό δεν είναι απλώς ένας τόπος κενής εκτόνωσης. Στοχοποιεί συγκεκριμένα άτομα, προσβάλλει βαριά θεσμούς, ακόμα και τα ίδια τα μέλη του μαλώνουν μεταξύ τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται απειλές κατά της ζωής, π.χ.
πάμε να ξεκάνουμε τον τάδε Γύφτο μανάβη απ’το Δενδροπόταμο.
Θεωρώ τους γράφοντες εκεί ανώριμα, ανισόρροπα, ψυχικά διαταραγμένα και φορτωμένα με συμπλέγματα κατωτερότητας άτομα. Πιστεύω πως σίγουρα, ορισμένοι απ’αυτούς, όχι βέβαια όλοι, ανήκουν στις ακραίες ομάδες τις οποίες υποστηρίζουν και πράττουν αυτά που λένε. Δεν το θεωρώ ασφαλές το περιβάλλον για να γραφτώ. Άλλωστε, δε συμφωνώ καθόλου με τον τρόπο σκέψης τους. Τέτοια άτομα θά’πρπεε να λείπουν από μια εξελιγμένη κοινωνία. Εάν εντούτοις θέλετε να γράψετε εκει για πλάκα, κάντε το αλλά με πλήρη ευθύνη του εαυτού σας.

Τώρα δε θα εκπλαγώ αν αυτά τα άτομα στοχοποιήσουν και το ιστολόγιό μου.

Advertisements