Χόμπι μπορεί να γίνει οποιαδήποτε μη επαγγελματική δραστηριότητα που ευχαριστεί κάποιον. Μ’αυτόν τον ορισμό, μπορεί να καταταχθεί ως χόμπι οτιδήποτε, ακόμα και το πιο παράξενο πράγμα (για παράξενα χόμπι θ’αφιερώσω άλλο θέμα). Άλλοι έχουν πολλά χόμπι, άλλοι λιγότερα, άλλοι ξοδεύουν πολύ χρόνο και χρήμα σ’αυτά, άλλοι σχεδον καθόλου. Η ποικιλία των ειδών χόμπι καθώς και των τρόπων άσκησής τους είναι όση και οι χομπίστες, αν το σκεφτούμε. Ένα λοιπόν χόμπι μεταξύ των πολλών άλλων είναι και η επίσκεψη των πορνείων.

Τα μέλη του
bourdela.com
έχουν αναδείξει την επίσκεψη στα πορνεία καθώς και τη βαθμολόγησή τους ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και το προσφερόμενο εμπόρευμα σε χόμπι εφάμιλλο της ορειβασίας, των καταδύσεων, του ψαροντούφεκου, της φωτογραφίας, της συλλογής γραματοσήμων, της κηπουρικής, της
διατήρησης και συλλογής ερπετών
των ενυδρείων, των σκαφών, των αγωνιστικών αυτοκινήτων, της πυρογραφίας, της συλλογής ρολογιών κλπ. Στη σελίδα έπεσα τυχαία περίπου πριν μια βδομάδα καθώς έψαχνα για νόμιμη και παράνομη πορνεία στη Θεσσαλονίκη, επειδη παλαιότερα είχα ακούσει ότι υπάρχουν 25 άδειες για νόμιμους οίκους ανοχής στην πόλη απ’το δήμο (τελικά είναι 35), καθώς και για συνεντεύξεις επαγγελματιών του χώρου, επειδή είχα απορία για το αν οι γυναίκες αυτές έχουν πλήρη επίγνωση του επαγγέλματός τους και τι πιστεύουν γι’αυτό, αν κι ονομαστικά νομίζω πως είχα ακούσει τη σελίδα παλαιότερα.

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε πως η εν λόγω ιστοσελίδα έχει περίπου 125.000 μέλη με αυξητική πορεία και 1.500-μερικές χιλιάδες επισκέπτες τη μέρα. Η σελίδα είναι επίσης τέλεια οργανωμένη, με κατηγορίες όπως μπουρδέλα, στούντιο (πορνεία κάπως πολυτελέστερα), μπαρ, μπαρ στριπτίζ, city tours (προφανώς περιηγήσεις σε πόλεις με σκοπό την επίσκεψη σε μέρη γενετήσιου ενδιαφέροντος), call girls (κατοίκων πόρνες), μασάζ, τρανσέξουαλ, ξενοδοχεία (προφανώς αυτά που εξυπηρετούν σεξουαλικούς σκοπούς), sex shop (καταστήματα σεξουαλικών ειδών), τσόντες, τσοντοσινεμά, ακόμα κι εξωτερικό. Υπάρχει επίσης μεγάλο φόρουμ συζήτησης. Κάθε τέτοια κατηγορία περιέχει λοιπόν αρκετές καταχωρήσεις, η καθεμία ασχολούμενη μ’ένα τέτοιο κατάστημα η υπηρεσία, η οποία περιέχει τις βαθμολογίες και τα σχόλια των μελών. Υπάρχουν τώρα που γράφω το άρθρο περίπου 6.400 καταχωρήσεις.

Η καταχώριση της βαθμολογίας και των σχολίων είναι άρτια οργανωμένη. Η καταχώρηση για ένα συγκεκριμένο πορνείο για παράδειγμα, θα έχει κατά σειρά τα μέλη που το βαθμολόγησαν, με το όνομα του μέλους, συνήθως τ’όνομα της κοπέλας, έναν τίτλο, κι από κάτω τη βαθμολογία, η οποία κυμαίνεται από 1 ως 10 με δεκαδικές διαβαθμίσεις. Κάτω απ’το μέσο όρο βαθμολογίας υπάρχουν επιμέρους βαθμολογίες όπως εμφάνιση κοπέλας, συμμετοχή/διάθεση/υπηρεσίες κοπέλας, χώρος καθαριότητα χώρου, συμπεριφορά τσατάς/τσάτσου, πρόσβαση/πάρκινγκ, και σχέση απόδοσης/τιμής. Έπειτα αναφέρεται πόσοι βοηθήθηκαν απ’τη βαθμολογία, ενώ παρακάτω βρίσκεται το σχόλιο του μέλους, μια σύντομη περιγραφή της εμπειρίας, που συχνά μοιάζει με τσόντα, με ύφος ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του καθενός, συνήθως όμως προσεγμένο και σχεδόν επιστημονικό. Στο τέλος υπάρχει συνοπτικά η ημερομηνία επίσκεψης, το όνομα της κοπέλας, το αν έγιναν προκαταρκτικά ή όχι, τις υπηρεσίες και τη βάρδια επίσκεψης. Παρακάτω συνήθως υπάρχουν κι άλλες κριτικές για την ίδια ή άλλη κοπέλα του ίδιου καταστήματος από άλλα μέλη ή απ’το ίδιο σε άλλη επίσκεψη. Στο φόρουμ γίνεται αρκετή συζήτηση κι ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των μελών. Πιστεύω πως η σελίδα αυτή αποτελεί καλό οδηγό για όλα τα τέτοιου είδους καταστήματα και συναφείς υπηρεσίες της Ελλάδας, κι όπως φαίνεται, ακόμα και του εξωτερικού.

Το χόμπι λοιπόν αυτό, όπως κι όλα τα άλλα, έχει αναπτύξει δική του ορολογία. Μερικές απ’τις λέξεις που μ’έκαναν εντύπωση είναι:
μαγαζί = το πορνείο
εμπόρευμα ή κομμάτι = η κοπέλα, για το πρώτο εννοούνται και οι υπηρεσίες που παρέχει. Ο όρος «πουτάνα» σπάνια χρησιμοποιείται, συνήθως προτιμάται η «κοπέλα».
συναγωνιστής = σύντροφος πελάτης του πορνείου
τσα2 = η τσατσά για συντομογραφία
απλό πρόγραμμα = απλές υπηρεσίες, μόνο συνουσία, άντε και λίγη πεολειχία
τσάρκα = η βόλτα στα πορνεία
σαλονάρει = βγαίνει η πόρνη στο σαλόνι κι επιδεικνύεται, το ουσιαστικό είναι «σαλονάρισμα»

Επίσης έχω να κάνω ορισμένες παρατηρήσεις, παρόλο που έχω επισκεφθεί μόλις τέσσερις φορές τη σελίδα:
Οι τιμές ποικίλουν από τα συνήθη 30 ευρώ ως και τα 10, ενώ για ένα πολύ καλό πρόγραμμα σε στούντιο μπορεί να φτάσει και τα 200.
Δεν ικανοποιούνται όλοι οι πελάτες, πολλές φορές έχουν αρνητικές εντυπώσεις κι επομένως δίνουν χαμηλή βαθμολογία.
Άλλοι πηγαίνουν συστηματικά, άλλοι σπάνια, ενώ ορισμένοι είναι τακτικοί πελάτες ενός καταστήματος ή κοπέλας ή λίγων.
Συχνά η βόλτα στα πορνεία είναι οργανωμένη δραστηριότητα. Μπορεί να γίνει κατά μόνας ή και με παρέα.
Οι άνθρωποι αυτοί είναι άνθρωποι σαν κι εμάς, διαφόρων επαγγελμάτων και ηλικιών. Απλώς όπως άλλοι ξοδεύουν τα λεφτά τους στις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές και στα καλύτερα καλάμια ψαρέματος, αυτοί τα ξοδεύουν σ’αυτές τις υπηρεσίες.

Παρά την καλή θέληση των μελών για την αναφορά των εμπειριών τους και την ενημέρωση άλλων γι’αυτόν τον τομέα της αγοράς, νομίζω πως τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα. Πιστεύω πως μέσα στη σελίδα ενδέχεται να κρύβονται άτομα του χώρου, π.χ. πόρνες ή και προαγωγοί, τα οποία παρακολουθούν τις κριτικές και τις τάσεις κι αναλόγως προσπαθούν να διαμορφώσουν τις υπηρεσίες τους. Ακόμα κι αν το επάγγελμα είναι νόμιμο, δεν είναι τόσο διαφανές όσο περισσότερο ‘κοινωνικώς αποδεκτά’ επαγγέλματα. Κανονικά δε θά’πρεπε να βρίσκονται μέλη σχετιζόμενα με το επάγγελμα στη σελίδα. Πάντως αυτό το τελευταίο, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, είναι καθαρά μια αναπόδεικτη δική μου υπόθεση.

Εάν λοιπόν έχετε αυτήν τη δραστηριότητα για χόμπι, μπορείτ ενα γίνεται μέλος ώστε να συζητήσετε με παρόμοιους συναγωνιστές, να διαφωτιστείτε και να διαφωτίσετε.