Με αφορμή ενδιαφέροντα στοιχεία που βρήκα πρόσφατα για
την ιστορία της κάνναβης,
έχω να ξεκαθαρίσω το εξής θέμα που θά’πρεπε να είχα ξεκαθαρίσει από πιο πριν.

Στις λέξεις-κλειδιά του Ιστολογίου από πολύ παλιά, ήδη από τότε που ειχα κάνει θέμα για τη
ντατούρα,
βρίσκω πολύ συχνά αναζητήσεις που έχουν να κάνουν για κάνναβη όπως: καλλιέργεια κάνναβης, πώς ξεχωρίζω αρσενικό από θηλυκό σπόρο χασίς, που βρίσκω σπόρους κάνναβης, κάνναβη φύλλα κλάδεμα, φύτεμα κάνναβης, ινδική κάνναβη εποχή ανθοφορίας κ.ά. Έχω λοιπόν να πω σ’όλους μου τους αναγνώστες ότι εδώ δεν προωθώ καμία παράνομη ενέργεια, αφού η καλλιέργεια της κάνναβης θεωρείται παράνομος πράξη στη χώρα μας. Για πληροφοριακούς λόγους, τα τρία μόνα παράνομα φυτά στην Ελλάδα είνα η κάνναβη (Cannabis sp), η κόκα (Erythroxylum coca) και η υπνοφόρος/οπιοφόρος παπαρούνα (Papaver somniferum). Ψυχοενεργές ουσίες πολλών άλλων ειδών μπορεί να καταχωρίζονται ως παράνομες στους πίνακες του κράτους, αλλά η καλλιέργεια αυτών καθ’εαυτών των φυτών που τις παράγουν δε διώκεται.

Επειδή όμως η πληροφορία σήμερα είναι ελεύθερη, κι ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που θέλει σχετικά εύκολα, μπορώ να σας παραπέμψω σε νόμιμες πηγές πληροφόρησης.
άρθρο της αγγλικής Wikipedia για την καλλιέργεια της κάνναβης
οδηγός καλλιέργειας κάνναβης στα αγγλικά
κάνναβη στο valentine.gr
εγχειρίδιο καλλιέργειας κάνναβης στα ελληνικά
Και γενικότερεες πληροφορίες|:
ενότητα για την κάνναβη στο Erowid
Cannabis Hellas
Ελληνική σελίδα με πολύπλευρη πληροφόρηση για την κάνναβη ενός συνδέσμου που ζητά την αποποινικοποίησή της.

Οι παραπάνω σύνδεσμοι, επαναλαμβάνω, έχουν τοποθετηθεί καθαρά για πληροφοριακούς λόγους. Η ευθυύνη της χρήσης των πληροφοριών είναι του κάθε αναγνώστη. Εγώ, ο συγγραφέας του Ιστολογίου, δε φέρω καμία ευθύνη για πιθανές αρνητικές συνέπειες απ’τη χρήση αυτών των πληροφοριών.

Advertisements