Πηγή:
Καθημερινή

Κινέζος πουλούσε ανθρώπινο κρέας για κρέας στρουθοκαμήλου

Η κινεζική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα ύποπτο ότι κατακρεούργησε ανθρώπους, πούλησε τη σάρκα τους στην αγορά ως «κρέας στρουθοκαμήλου» και διατήρησε τα μάτια τους μέσα σε βάζα στο σπίτι του, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Ζανγκ Γιονγκμίνγκ, 56 χρόνων, ένας χωρικός της επαρχίας Γιουνάν, στη νοτιοδυτική Κίνα, συνελήφθη στα τέλη Απριλίου στο πλαίσιο της έρευνας για το φόνο ενός νεαρού 19 ετών, αναφέρει ο ιστότοπος Guanxi News.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν στην κατοικία του το κινητό τηλέφωνο και την τραπεζική κάρτα του θύματος.

Όμως η αστυνομία εξέφρασε φόβους για μακάβριες ανακαλύψεις, καθώς 17 πρόσωπα έχουν εξαφανισθεί χωρίς να αφήσουν ίχνη πρόσφατα στην περιοχή, μερικά από τα οποία κατοικούσαν σε απόσταση μόλις μερικών εκατοντάδων μέτρων από το σπίτι του Ζανγκ.

«Ο Ζανγκ Γιονγκμίνγκ είναι ένα καννιβαλιστικό τέρας», είπαν κάτοικοι του χωριού του, τους οποίους επικαλείται ο ιστότοπος, προσθέτοντας ότι είχαν δει πλαστικές σακκούλες να κρέμονται μπροστά από το σπίτι του, από τις οποίες έβλεπαν μερικές φορές να προεξέχουν οστά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ «Στάνταρντ», η αστυνομία ανακάλυψε στο σπίτι του ύποπτου «δεκάδες βολβούς ματιών διατηρημένους μέσα σε μπουκάλια οινοπνευματωδών».

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης κομμάτια σάρκας, προφανώς ανθρώπινης, κρεμασμένα μέσα στο σπίτι για να ξεραθούν, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως είναι πιθανό ο Ζανγκ να έτρεφε τα τρία σκυλιά του με ανθρώπινη σάρκα, ένα μέρος της οποίας πωλούσε επίσης στην αγορά λέγοντας πως είναι «κρέας στρουθοκαμήλου», προσθέτει η «Στάνταρντ».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Guangxi News, ο Ζανγκ έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για φόνο και έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης σχεδόν 20 ετών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ψυχασθενική περίπτωση. Θεραπεύεται όμως; Αμφιβάλλω. Τό’χει μέσα του το πρόβλημα. Είχε συλληφθεί μια φορά για φόνο, θα περιμέναμε τουλάχιστον τώρα να μη συνέχιζε παρόμοιας σοβαρότητας εγκλήματα. Όμως αυτός όχι μόνο δε σταμάτησε, αλλά διέπραξε ακόμα ασχημότερα εγκλήματα – βρήκε, έπιασε, σκότωσε, τεμάχισε, έφαγε ανθρώπους, και πούλησε μέρος απ’το κρέας τους. Τώρα ξέρετε τι τον περιμένει σύμφωνα με την κινεζική παράδοση: θάνατος. Κάποτε αυτοί κάνανε εκτελέσεις διαμελισμού, απαγχονισμού κ.ά. Τώρα ευτυχώς δε γίνονται τέτοια, όμως η χώρα παραμένει η πρώτη στον κόσμο σε αριθμό εκτελέσεων.
Κι έχω ακόμα μια απορία: Τόσο πολύ μοιάζει το κρέας του ανθρώπου μ’αυτό της στρουθοκαμήλου; Εγώ είχαν την εντύπωση απ’αυτά που διάβαζα πως μοιάζει περισσότερο με χοιρινό. Η δεύτερη κι ακόμα σημαντικότερή μου απορία είναι πώς γίνεται, εφόσον ζούσε σ’ένα χωριό που υποτίθεται ότι οι άνθρωποι γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους, να μη θορυβήθηκε νωρίτερα κανείς από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις ανθρώπων ή από ίσως κάτι παράξενο που είχε αυτός, ώστε να ειδοποιήσει την αστυνομία και να συλληφθεί αμέσως, αφού μάλιστα ο ίδιος όπως φαίνεται δεν απειλούσε να βλάψει κανέναν, έτσι δε δικαιολογείται αυτή η καθυστέρηση από το φόβο των άλλων.

Advertisements