Ευτυχώς σήμερα η παρέλαση διεξήχθη χωρίς πολλά προβλήματα, αν εξαιρέσουμε τη μεγάλη καθυστέρηση που είχαμε στην αρχή – μας είπαν να κατέβουμε εννιάμισι και ξεκινήσαμε ενδεκάμισι. Αντίθετα στις
28 Οκτωβρίου
έγινε χαμός. Φέτος είμαι ο σημαιοφόρος του σχολείου, μια ας πούμε τιμητική θέση, ως ο καλύτερος μαθητής από πέρσι. Ξεκινήσαμε από τα Κοτόπουλα Βάσος και σταματήσαμε στο Λευκό Πύργο.
Υπήρξαν λίγα επεισόδια, το αρνητικό όμως ήταν ότι για προληπτικούς λόγουςβ η αστυνομία είχε εκκενώσει όλο το χώρο γύρω από την εξέδρα που θα βρίσκονταν οι επίσημοι για περίπου 200 μέτρα, κι έτσι το μέρος δεν είχε σχεδόν κανέναν, λες και επρόκειτο νά’ρθει κάποιο ειδικό σώμα που θά’πρεπε να προστατευτεί από τρομοκράτες. Από την άλλη καλύτερα που έγινε αυτό ώστε να περάσουμε με ασφάλεια και ήσυχα.
Σε άλλες πόλεις τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα, στο Ηράκλειο της Κρήτης για παράδειγμα η παρέλαση τελικά ακυρώθηκε λόγω επεισοδίων.

Μετά την παρέλαση πήγα για καφέ μαζί με άλλους μαθητέρς κι έπειτα έφαγα το παραδοσιακό σημερινό φαγητό, τη μούμια (μπακαλιάρο παστό, δεν είναι κατά κάποιον τρόπο ταριχευμένο κρέας;). Και τώρα βρίσκομαι εδώ ετοιμαζόμενος να γράψω μερικά ακόμα καλά θέματα.

Advertisements