Η Ανθάνασσα είναι μια ελληνική ατομική επιχείρηση που ειδικεύεται στη δημιουργία, αρχιτεκτονική, και συντήρηση κήπων. Σκοπός της είναι να σχεδιάζει όμορφους, αλλά και κατάλληλουςκήπους για μεγάλη διάρκεια.

Το όνομα της επιχείρησης έχει κάπως παράξενη προέλευση – το πρώτο συνθετικό είναι το «άνθος», το δεύτερο η «άνασσα», το αντίστοιχο θηλυκό του «άναξ», δηλαδή η κυρία, η βασίλισσα ή η οικοδέσποινα. Εξού και Παναγία παντάνασσα. Η σελίδα της είναι
εδώ.

Το σπουδαιότερο όμως κομμάτι της είναι η
τεράστια συλλογή άρθρων
που έχει. Εκεί θα βρείτε άρθρα για πάμπολλα θέματα που αφορούν τα φυτά, και γενικά και για συγκεκριμένα είδη, για σχεδιασμό και διατήρηση κήπου, διάφορες ασθένειες φυτών και την καταπολέμησή τους, φυτά σε δοχεία, αυτόματο πότισμα και στον κήπο και σε γλάστρες χλωοτάπιτα, βρόσιμα λαχανικά και φρούτα, πολλαπλασιασμό φυτών, έδαφος, πότισμα, φυτά για ήλιο και σκιά, άνεμο και στήριξη φυτών, κλάδεμα κ.ά, όλα γραμμένα από άτομα της επιχειρήσεως. Το ιδιαίτερο επιπλέον μ’αυτή τη βιβλιοθήκη άρθρων είναι ότι πέρα από τα παραπάνω θέματα, υπάρχουν και αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα με αναφορές για τα φυτά, την καλλιέργεια και τη θεραπεία των ασθενειών τους, τη βοτανοθεραπεία κ.ά. από τους Αρχαίους Έλληνες και τους μεταγενέστερους Βυζαντινούς βοτανολόγους και ιατρούς, όπως ο Θεόφραστος, ο Διοσκουρίδης, ο Γαληνός, ο Ιπποκράτης κι άλλοι ιπποκρατικοί, ο Κασσιανός, ο Αγάπιος, και άλλοι, τα οποία αποτελούν σπουδαίες ιστορικές πηγές. Επίσης υπάρχουν άρθα σχετικά με τα φυτά και την Ελληνική μυθολογία.

Μπορείτε να μπείτε και να ψάξετε, είναι αρκετά και καλά.

Advertisements