Δεν είναι μόνο εδώ που βρίσκω πολλές παράξενες λέξεις-κλειδιά χρηστών που με βρήκαν και τις δημοσιεύω, παρόμοια γίνονται κι αλλού, μάλλον σε πολλές σελίδες. Για να δείτε τι λογής είναι οι λέξεις που γράφουν μερικοί, μπείτε στην κατηγορία «λέξεις-κλειδιά» και διαβάστε, βάζω διάφορα θέματα κάθε φορά που οι λέξεις ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όριο, και θα διαπιστώσετε πόσο κανονικά, παράξενα, ή βλακωδώς λειτουργεί το μυαλό του καθενός, εκτός βέβαια κι αν ήσασταν εσείς που γράψατε το βλακώδες και δεν αναγνωρίσετε σωστά την τελευταία περίπτωση.

Σ’άλλες σελίδες όμως λαμβάνουν και e-mail, και δε λείπουν ούτε από κει τα ενδιαφέροντα μηνύματα. Στο
fridge.gr,
το οποίο παρακολουθώ κυρίως κάθε παρασκευή, αφού τότε γράφει ο διαβόητος Zyklon b, έχει να μας δώσει πολλά τέτοια παραδείγματα. Πρόκειται για μια σελίδα αποτελούμενοι από μια ομάδα ετερόκλιτων συντακτών (ξέπατο συμβούλιο), μιας σχεδόν μυστικής έως μυστικιστικής οργάνωσης γνωστή ως Pateras Productions, της οποίας ο πατέρας ίσως υπάρχει, ίσως όμως απλά είναι μια αόριστη ιδέα σαν το Μεγάλο Αδερφό του Όργουελ.

Εκεί λοιπόν ο καθένας των συντακτών έχει πιάσει από μια στήλη που γράφει συνήθως μια καθορισμένη μέρα της εβδομάδας (ψυχαναγκασμός, όπως θά’λεγε κι ο Zyklon b), δεν είναι όμως λίγες οι φορές που ένας συντάκτης γράφει στη στήλη άλλου θέμα σύμφωνο μ’εκείνη.

Πέρα από το Zyklon b, ο οποίος κατέχει τη στήλη Sci-zophrenia με θέματα επιστημονικής κυρίως φύσεως, έχουμε και άλλους, όπως τον Peslak, που κι αυτός βάζει διάφορα παράξενα πράγματα που τώρα αρχίζω να ψάχνω. Σε μια πρόσφατή του δημοσίευση το Φεβρουάριο έκανε λόγο για
παράξενα e-mail προς τη σελίδα.
Στην πραγματικότητα δεν είναι όλα και τόσο περίεργα. Μερικοί για παράδειγμα ρωτάνε πού μπορούν να βρουν τα τάδε υλικά για κατασκευές, λες και οι άλλοι μπορούν ν’ασχοληθούν με όλα, αξιώνουν να βάλουν το ιστολόγιό τους στη σελίδα, απολογούνται για κλοπή στοιχείων (το fridge.gr δεν ανέχεται αντιγραφές του περιεχομένου του, ακόμα και με την αναφορά της πηγής), προσπαθούν να προσεγγίσουν τα μέλη, κ.ά. Έχουμεόμως και κάπως πιο παράξενες περιπτώσεις. Για παράδειγμα είχε ένα μήνυμα ενός που ήθελε να παρουσιάσει ένα μυθιστόρημα που βρισκόταν ακόμα στα προσχέδια, προτάσεις από κατόχους χριστιανικών σελίδων του εξωτερικού να γράψουν ένα άρθρο, αλλά και παράπονα αναγνωστών για αλλαγές στη διαρρύθμιση της σελίδας.
Κάποιοι ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο. Ένας τους αναφέρει χαρούμενος πως ακούει καλά! Άλλος προβληματισμένος τους εξιστορεί το παράπονό του για το ότι τον θεωρούν καλό παιδί παντού, αλλά δεν έχει καταφέρει να κάνει σωστές σχέσεις. Άλλοι δήθενα από εταιρεία που θ’ανέβαζε την επισκεψιμότητα (επισκεπτιμότητα την έλεγαν) κατά όχ και πολύ ζητούσαν 200 ευρώ! Κι αντί για ευνόητους λόγους έλεγαν για ευνοϊκούς! Γνήσιοι απατεώνες. Κι έχει κι άλλα.

Κανένα ωστόσο δε μου φάνηκε υπερβολικά ακραίο. αν γινόταν e-mail με βάση τις λέξεις-κλειδιά προσς τη δική μου σελίδα, σίγουρα θ’αποτελούσε θέμα υπό διαφορετική σκοπιά όλων των στηλών. Θα ετοιμάσω λοιπόν κι εγώ ένα καλό εκεί να τους το στείλω και νά’χουν να κάνουν μια μέρα ανάλυση.

Παρεμπιπτόντως σήμεραο ο Zyklon b έγραψε κάτι καλό,