Κάτι με κάποιους επισκέπτες του Ιστολογίου μου φαίνεται πως δεν πάει καλά. Συγκεκριμένα πριν τρεις μέρες εντόπισα στις λέξεις-κλειδιά με τα οποία έτυχε να το βρήκαν χρήστες κάποιες ύποπτες κι ανησυχητικές αναζητήσεις, που θα με είχαν βάλει σε πλήρη συναγερμό αν είχα πραγματική μανία καταδίωξης. Κάποιοι φαίνεται να θέλουν το κακό μου.

Η πρώτη αναζήτηση έλεγε «η περιπλανώμενη πουστάρα». Προφανώς, αν και δεν είναι σίγουρο, δεν έψαχνε εμένα, ίσως για κανέναν πούστη περιπλανώμενο πόρνο που θα μπορούσε να πηδήξει ή κάτι τέτοιο. Αν έψαχνε εμένα, ή τ’όνομά μου δε θα θυμόταν καλά το ιστολόγιο. «Τι περιπλανώμενο τουατάρα, τι περιπλανώμενη πουστάρα, κάπως θα το βρω.», ή ήθελε να με βρίσει. Ψάχνοντας για να επιβεβαιώσω ότι αυτή η αναζήτηση βγάζει σ’εμένα, βρήκα ότι βγάζει στο Ιστολόγιο και σ’ένα μέρος από το θέμα για
τουρκικές λέξεις στην ελληνική γλώσσα,
μία απ’τις οποίες είναι και ο πούστης. Πάντως απ’όσους ξέρω και ρώτησα μου είπαν ότι δεν το έκανε για πλάκα, αν και δεν το αποκλείω, ούτε τους ρώτησα κι όλους. Ωστόσο δεν ήταν κάτι τυχαίο, ήταν επίμονη αναζήτηση, αφού το βρήκα περίπου τρεις φορές με παραλλαγές.

Αν η πρώτη είναι αστεία και μ’έκανε να γελάσω, η δεύτερη δεν είναι τόσο, είναι περισσότερο τρομακτική παρά αστεία. Λέει «Zyklon b και Bolko τους θέλω νεκρούς». Και δεν ήταν μόνο μια φορά, αλλά τουλάχιστον τέσσερις με παραλλαγές, όπως «zyklon b kai bolko tous thelw nekrous», «zyklon b kai bolko tous thellw nektous», κ.ά. Γιατί όμως; Τι θέλει; Ποιος να είναι; Τόσο πολύ τον πείραξαν οι ίσως κάπως εκκεντρικές ιδέες μας; Ή νομίζει πως είμαστε νεοναζί; Για όσους δεν ξέρουν, ο Zyklon b είναι συγγραφέας του
fridge.gr,
ο οποίος γράφει ενδιαφέροντα άρθρα κάθε Παρασκευή, να επισκεφθείτε τη σελίδα. Zyklon b επίσης λεγόταν η μορφή του υδροκυανίου που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί στους θαλάμους αερίων των στρατοπέδων εξόντωσης για να καθαρίζουν τους Εβραίους. Χθες δεν έγραψε τίποτα. Λέτε να τον στόχευσαν;

Η φράση όμως αυτή «τους θέλω νεκρούς» δεν είναι κάτι επιπόλεο, εκφράζει κάποια βαθύτερη επιθυμία. Δεν είναι σαν «να πεθάνουν» ή «Zyklon b και Bolko ψοφίστε». Κάποιος τους θέλει νεκρούς είτε ο αρχηγός μιας οργάνωσης ζητάει από κα΄ποιον να μας σκοτώσει, είτε αποτελεί ευχή/κατάρα που μπορεί ν’απευθύνεται σε κάποιο πνεύμα ή δαίμονα. Ποτέ δε μπορείς να ξέρεις τι έχει το μυαλό του ανθρώπου διαβάζοντας μια μικρή φράση-κλειδί που έγραψε. Εμένα ιδιαίτερα μ’αρέσει ν’αναλύω τις μυστήριες ή διφορούμενες λέξεις-κλειδιά και να βγάζω πιθανές εξηγήσεις, που μπορεί να φτάνουν ως το υπερβολικά παράλογο, που όμως δεν είναι και τόσο αν καλοσκεφτείτε πόσοι ψάχνουν στο Διαδίκτυο καθημερινά, τι ψάχνει ο καθένας, και το ουσιωδέστερο, τι έχει στο μυαλό του ο κάθε άνθρωπος.

Στην αναζήτηση που έκανα, βγήκε το Ιστολόγιο μαζί μ’ένα μικρό κομμάτι από το άρθρο για το
κούρου,
εκεί που μια φυλή της Νέας Γουινέας έτρωγε τελετουργικά τους νεκρούς της. Απ’όσους γνωστούς ρώτησα, κανείς δεν υποστήριξε ότι μού’κανε πλάκα, αν και δεν το αποκλείω εντελώς. Δηλαδή όλοι πίστευαν ότι με απειλούν!

Όποιος πάντως ψυχωτικός κι αν είναι, προτείνω να μας αφήσει ήσυχους και να ψάξει κάτι άλλο. Υπάρχουν πάμπολλες σελίδες στο Διαδίκτυο. Μπορεί ν’ασχοληθεί κάλλιστα μ’αυτές, γράφοντας σ’όλους ότι τους επιθυμεί νεκρούς μέχρι να τις εξαντλήσει όλες, εάν δεν έχει καταλήξει νεκρός ως τότε ο ίδιος μετά από τόσα χρόνια που θά’χουν περάσει.

Advertisements