Σήμερα μου γνωστοποίησε ο πατέρας μου ένα παράξενο προς ανώμαλο συμβάν που υποτίθεται ότι έγινε στο Ισραήλ πριν από περίπου ένα μήνα. Σε δικαστήριο ραβίνων ένας σκύλος προκαλούσε πρόβλημα επειδή δεν έφευγε. Ο σκύλος πιστευόταν πως ήταν ένας πρώην ενοχλητικός δικηγόρος που μετενσαρκώθηκε όπως έλεγαν οι φήμες, γι’αυτο και καταδικάστηκε σε λιθοβολισμό.
Ως λάτρης τέτοιων νέων λοιπόν έψαξα λίγο γι’αυτό το θέμα στο γκουγκλ ώστε να το αναρτήσω κι εδώ.
Τελικά όμως
έμαθα ότι
επρόκειτο για ψευδείς φήμες. Ο επικεφαλής του δικαστηρίου δήλωσε πως δεν υπάρχει βάση στα δημοσιεύματα και πως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο. Η εφημερίδα που το πρωτοδημοσίευσε απολογήθηκε για το θέμα και για την ένταση που προκάλεσε. Ωστόσο το συμβάν με το σκύλο ήταν πραγματικό. Το νέο όμως κατάφερε να κάνει το γύρω του κόσμου.

Και εμένα μου φαινόταν κάπως παράξενο ένα ανεπτυγμένο κράτος όπως το Ισραήλ νάχει τέτοιους πρωτόγονους νόμους και ποινές.
Για να λέμε την αλήθεια όμως, μαθαίνοντας για το ψευδές του γεγονότος ένιωσα και κάποια απογοήτευση, διότι μια τέτοια μεγάλη ανωμαλία άξια αναφοράς, σχολιασμού και ανάρτησης εδώ δεν ίσχυε τελικά.

Advertisements