Αυτόν το μήνα, όπως θά’χετε παρατηρήσει οι τακτικοί μου αναγνώστες, δεν ενημερώνω το Ιστολόγιο τόσο συχνά όσο θά’πρεπε, και τα περισσότερα θέματα που βάζω είναι είτε μικρά είτε αναδημοσιεύσεις. Αυτό επειδή μεν ο χρόνος μου πλέον με το σχολείο και τα λοιπά είναι περιορισμένος, δε μπορώ δε να ξοδεύω όλο τον ελεύθερο χρόνο μου στη συγγραφή μεγάλων άρθρων. Γι’αυτό κι εδώ παρουσιάζω τα τελευταία νέα μου συνοπτικά:

Εγώ: Προς το παρόν καλά. Έκανα και φέτος τις γενικές εξε΄τασεις που κάνω άλλωστε και κάθε χρόνο, και τ’αποτελέσματα είναι καλά. Αποφάσισα να κρατώ φάκελο με τ’αποτελέσματα των ετησίων εξετάσεων ως αρχείο της υγείας μου. Επίσης έχω αρχίσει καθημερινό πρόγραμμα γυμναστικής, τουλάχιστον για τώρα που τα μαθήματα ακόμα είναι λίγα.

Σχολείο: Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα. Υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών κι έτσι κάνουμε συνήθως τετράωρα ή πεντάωρα, σπάνια εξάωρα. Μου ανακοινώθηκε ακόμα ότι φέτος θα είμαι ο σημαιοφόρος του σχολείου, αφού πέρσι είχα βγάλει το μεγαλύτερο βαθμό (19 και 6, πάλι όχι και τόσο ψηλός βαθμός). Είνα η πρώτη φορά που θα είμαι.

Ραδιόφωνο:
Χθες κάναμε μια συνάντηση γι’αυτό, όσοι δεν είχαμε τα νέα προγράμματα τα εγκαταστήσαμε, και κανονίσαμε εκ νέου τις ώρες που θα γίνονται οι εκπομπές. Εγώ θα κάνω το Σάββατο 8 με 10 το βράδυ. Εντωμεταξύ κάποια παιδιά έχουν ήδη αρχίσει τις εκπομπές.

Πρόσφατες δραστηριότητες: Το περασμένο σαββατοκύριακο (15-16 Οκτωβρίου) επισκέφθηκα τους φίλους μου στη Νάουσα, όπως έχω κάνει κι άλλες φορές, και ομοίως έχουν ερθεί κι αυτοί στη Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο πήγαμε μια βόλτα στη Βέρροια, αλλ’επειδή ψυχάλιζε και δεν είχαμε κανέναν να μας ξεναγήσει, δεν είδαμε σχεδόν τίποτα πέρα από το Βήμα του Αποστόλου Παύλου και κάποια παλιά κτίρια. Ατό που μου έμεινε ήταν οι πάρα πολλές εκκλησίες που υπάρχουν στην πόλη, καθώς και η πολύ έντονη δραστηριότητα της εκεί μητρόπολης.
Την άλλη μέρα πήγαμε στη Σχολή του Αριστοτέλη έξω από τη Νάουσα, το μέρος όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε το Μέγα Αλέξανδρο. Εκτός απ’τον αρχαιολογικό χώρο, που είχαμε άλλωστε επισκεφθεί κι άλλες φορές, πήγαμε και στο πολιτιστικό κέντρο δίπλα, έναν πολυχώρο που είχε και κατάστημα όπου πωλούνται διάφορα αναμνηστικά. Οι τιμές όμως είναι πολύ ψηλές, για παράδειγμα ένα μαγνητάκι από πεπιεσμένο χαρτί που αγόρασα με το Άστρο της Μακεδονίας έκανε 2,5 ευρώ!

Φυτά και ζώα: Με την πτώση των θερμοκρασιών πολλά φυτά έχουν μειώσει την ανάπτυξή τους, ενώ τα πιο προσαρμοσμένα συνεχίζουν ν’αναπτύσσονται ή ν’ανθίζουν και τώρα. Σε κανένα μήνα θα αρχίσουν να προετοιμάζονται για την είσοδό τους στο χειμώνα. Τα
κουνελάκια
έχουν μεγαλώσει αρκετά, αλλ’όχι ακόμα τόσο ώστε να τα δώσω.

Υπολογιστές και μηχανήματα: Όλα προς το παρόν καλά. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι χάλασε η κάρτα μνήμης του κινητού μου κι έτσι δε μπορώ να μεταγγίσω τις φωτογραφίες που βγάζω στον υπολογιστή. Θα διορθωθεί κι αυτό το πρόβλημα εν καιρώ.

Αναζητήσεις στο Διαδίκτυο: Αυτόν τον καιρό ψάχνω για παραισθησιογόνα, καλλιέργεια μανιταριών, ιστορία της απαγόρευσης των ναρκωτικών κ.ά.

Αυτά εν ολίγοις.