Αρκετά πρόσφατα, από τους Ιταλούς πυρηνικούς επιστήμονες Σέρτζιο Φοκάρντι και Αντρέα Ρόσι, έγινε μια εφεύρεση η οποία υποτίθεται ότι εκμεταλλεύεται την ψυχρή σύντηξη ανάμεσα στο υδρογόνο και το νικέλιο για την παραγωγή ικανοποιητικών ποσοτήτων ενέργειας. Τη μελέτη και τ’αποτελέσματα των πειραμάτων μπορείτε να τα διαβάσετε ελεύθερα στ’αγγλικά στο ιστολογιοειδές περιοδικό
Journal of nuclear physics.
Πιο πρόσφατα, η εφεύρεση έγινε ιδιαίτερα γνωστή λόγω της εκμετάλλευσής της από την εληνική εταιρεία Defkalion Green Technologies, η οποία υποτίθεται ότι θα προχωρήσει σε μαζική παραγωγή. Μου κινήθηκε λοιπόν πρόσφατα το ενδιαφέρον γι’αυτήν την εφεύρεση – πώς λειτουργεί, πόσο ενέργεια παράγει κ.ά. Κι ανάμεσα σε πολλά ελπιδοφόρα άρθρα που έβρισκα – δήθεν για ελεύθερη ενέργεια -, έπεσα και πάνω
σ’αυτό το άρθρο,
στο οποίο αναφέρεται ότι αυτή η μέθοδος ψυχρής σύντηξης που δημοσιεύουν αυτοί οι επιστήμονες είναι ανέφικτη σε κανονικές συνθήκες, κι ότι θα μπορούσε να γίνει μόνο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με υπολογισμούς. Στο τέλος ο συγγραφέας σύμφωνα με υπολογισμούς του καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για να παραχθεί ικανοποιητική ενέργεια από τέτοια σύντηξη σε κανονικές συνθήκες, θα πρέπει η ποσότητα των υλικών να είναι πολύ μεγαλύτερη απ’αυτήν που υπάρχει στο σύμπαν.
Όπως φαίνεται λοιπόν, κι αυτή η εφεύρεση βασισμένη στην ψυχρή σύντηξη είναι απάτη, ή, τουλάχιστον βασιζεται σε λανθασμένους υπολογισμούς. Αλλά και παλαιότερα επιστημονικά πειράματα με ψυχρή σύντηξη αποδείχθηκαν αργότερα λανθασμένα.
Γι’αυτό λοιπόν σταματήστε να σκέφτεστε πώς να τα κονομήσετε με νέους και φθηνούς τρόπους παραγωγής τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας, γιατί, έως τώρα τουλάχιστον, δεν υπάρχουν. Ο νόμος της θερμοδυναμικής δεν το επιτρέπει αυτό.

Advertisements