Σήμερα ξαφνικά θυμήθηκα μια φορά πριν αρκετά χρόνιά τέτοια εποχή, που φτιάξαμε με τον πατέρα μου τεχνητό χιόνι. Η διαδικασία είναι απλούστατη: Πήραμε παγάκια από την κατάψυξη και τα χτυπήσαμε στο μούλτι για λίγη ώρα, μέχρι να κονιορτοποιηθούν εντελώς. Προσοχή: θα πρέπει να χτυπηθούν για λίγο, γιατί αλλιώς μπορεί ν’αρχίσουν να λιώνουν. Το υλικό που προέκυψε ήταν τριμμένα παγάκια σε μικροσκοπικά κομματάκια, σαν χιόνι, αλλά λίγο πυκνότερο και βαρύτερο. Μετά πήγαμε έξω και το σκορπίσαμε κάτω στο μπαλκόνι, γύρω απ’τα κάγκελα και στα κλαδιά των κωνοφόρων. Θυμάμαι ότι ήταν απόγευμα με ζέστη. Πολύ ασυνήθιστη κατάσταση. Έπειτά από λίγη ώρα, είχε λιώσει όλο.
Τέτοιο «χιόνι» μπορείτε φυσικά να φτιάξετε οποιαδήποτε εποχή, κι αν έξω το χειμώνα η θερμοκρασίες είναι υπό του μηδενός και δε χιονίζει, μπορεί να παραμείνει για πολύ περισσοτερο.
Υπάρχουν και συσκευές τεχνητής χιόνωσης, σαν αυτές που χρησιμοποιούνται σε μερικά χιονοδρομικά κέντρα, σε μικρότερη όμως κλιμακα, αλλά είναι δυσεύρετες και πανάκριβες.
Εντυπωσιάστε τους λοιπόν όλους με τεχνητό χιόνι.