Παρακάτω ένας κατάλογος ιστοσελίδων και ιστολογίων για ερπετά και αμφίβια, τις οποίες κρίνω εξαιρετικές, οργανωμένες κατά θέμα, τις οποίες έχω μαζέψει για όσο καιρό ασχολούμαι με ερπετά. Όποτε βρίσκω κάποια καλή θα την προσθέτω απροειδοποίητα στον κατάλογο. Επίσης θα προσπαθώ να διαγράφω όσους συνδέσμους παύουν να λειτουργούν, εκτός από όσους έχουν μεγάλη ιστορική αξία.

Ελληνικές και κυπριακές

herpetofauna.gr
Η καλύτερη σελίδα για την ελληνική ερπετοπανίδα (το σύνολο των ειδών κι αμφιβίων της χώρας μας). Του Ηλία Στραχίνη, περιέχει πληροφορίες και φωτογραφίες για κάθε ελληνικό είδος ερπετού ή αμφιβίου, άρθρα και φόρουμ συζητήσεων. Μέσα από αυτήν τη σελίδα θα μάθετε ποια ερπετά ζουν στην περιοχή σας, πώς να ξεχωρίζετε τα δηλητηριώδη φίδια από τα υπόλοιπα και πολλά άλλα σχετικά με την ερπετοπανίδα μας.

ΕΛΕΡΠΕ
Η σελίδα της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρείας. Πληροφορίες για τα ερπετά και για τους στόχους και δραστηριότητες τις οργάνωσης.

Αρχελών
Αρχελών: σύλλογος προστασίας της θαλάσσιας χελώνας.

Ερπετολογικός σύνδεσμος Κύπρου
Ο Ερπετολογικός Σύνδεσμος Κύπρου. Σύνδεσμος ερευνητών που ασχολούντια με ερπετά, πληροφορίες για τα κυπριακά ερπετά και αμφίβια, φόρουμ, άρθρα, εκδηλώσεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις, κλπ.

Reptiles Greece
Η μεγαλύτερη ελληνική πύλη για τους χομπίστες ερπετών κι αμφιβίων, με πολλές πληροφορίες και μεγάλο φόρουμ συζητήσεων.
Ενημέρωση 14/3/2018: Η σελίδα πλέον δεν υπάρχει. Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα ελληνικό φόρουμ για ερπετά, αλλά υπάρχουν πολλές ομάδες στο Facebook. Κρατάω την καταχώριση για ιστορικούς λόγους.

tsamisaquarium.gr
Ιστοσελίδα του Τάκη Τσάμη για τα ενυδρεία, τα μπονσάι, τις τεχνητές λίμνες, και τα ερπετά και τα ασπόνδυλα. Έχω προσφέρει κι εγώ άρθρα στη σελίδα.

iguana.gr
Η ελληνική πύλη για την πράσινη ιγκουάνα (iguana iguana), ένα κοινά διατηρούμενο αλλά και αρκετά δύσκολο ερπετό. Υπάρχει και φόρουμ.
Ενημέρωση 14/3/2018: Η σελίδα λέει πως είναι υπό κατασκευή. Ίσως να μη λειτουργεί πια.

feeders.gr
Το feeders.gr είναι το μεγαλύτερο και πλέον καταρτισμένο ελληνικό pet shop για ερπετά, αμφίβια, αρθρόποδα, καθώς επίσης και για άλλα κατοικίδια, με ισχυρή διαδικτυακή παρουσία.

Ξένες

Όλες οι παρακάτω σελίδες είναι στα αγγλικά ή έχουν και αγγλική έκδοση. Σελίδες από Βρετανία, Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία ή και από άλλες χώρες, αρκεί να είναι στα αγγλικά. Εκτός από τις αγγλόφωνες πηγές, υπάρχει επίσης πολύ υλικό από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, τις σκανδιναβικές χώρες και τις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, αλλά δε γνωρίζω εκείνες τις γλώσσες.

Γενικού περιεχομένου

The Reptile Report
Ειδησεογραφική σελίδα με νέα για ερπετά και το χόμπι των ερπετών απ’όλο τον κόσμο. Στηρίζεται από την εταιρεία Ship your Reptiles, και διαθέτει επίσης σελίδα στο Facebook με πολλούς ακόλουθους.

anapsid.org
Μεγάλη σελίδα της Αμερικανίδας Melissa Kaplan, ειδικευμένη περισσότερο στις πράσινες ιγκουάνες αλλά και με τεράστια πληθώρα θεμάτων σχετικών με τα ερπετά, όπως στέγαση, διατροφή, θέματα υγείας, caresheets (άρθρα φροντίδας στην αιχμαλωσία) κ.ά. Επίσης αρκετά που αφορούν τις ιγκουάνες ισχύουν για τα περισσότερα είδη.

Reptile Cage Plans
Σελίδα του Αυστραλού Mark Chaple με πληροφορίες κυρίως για την κατασκευή τερραρίων (κλουβιών για ερπετά), αλλά και άρθρα και caresheets για ερπετά, συμπεριλαμβανομένων και πολλών αυστραλιανών ειδών.

Cyber Lizard
Σελίδα ενός βρετανού κατόχου συλλογής ερπετών με πληθώρα πληροφοριών για ερπετά, εξωτικά και ευρωπαϊκά, κυρίως φίδια και σαύρες, κι άλλα γενικότερα θέματα στην αρχική σελίδα.

Amphibian Care
Αμερικανική σελίδα με πληθώρα άρθρων, φωτογραφιών και caresheets κυρίως για αμφίβια, κοινά και σπάνια, αλλά και για μερικά ερπετά.

Binary Nature
Γερμανική ιστοσελίδα με άρθρα γεμάτα εμπειρία για τη διατήρηση των γκέκο Lepidodactylus lugubris, διατήρηση αμφιβίων, τροπικών vivarium, κλπ.

Tricia’s Water Dragon
Σελίδα της Αμερικανίδας Tricia, η οποία ασχολείται με τους κινέζικους νερόδρακους (Physignathus cocincinus), με πληροφορίες για το συγκεκριμένο είδος, αλλά και γενικά για ερπετά και caresheets.

άρθρα στο kingsnake
Υπάρχει πληθώρα σελίδων και άρθρων για συγκεκριμένα είδη ή ομάδες ερπετών και αμφιβίων, από κοινά έως σπανιότατα και δυσεύρετα.

Reptiles Magazine
Η επίσημη σελίδα του περιοδικού για ερπετά Reptiles. Πληροφορίες για φροντίδα και αναπαραγωγή ερπετών, άρθρα, φωτογραφίες, κλπ. Για να λαμβάνετε τα τεύχη του περιοδικού, μπορείτε να κάνετε συνδρομή.

herper.com
Μεγάλη σελίδα, κυρίως ευρετήριο με πολλούς συνδέσμους, για ερπετά, αμφίβια, αλλά και αρθρόποδα.

Pilbara Pythons
Αυστραλιανή σελίδα για τα ερπετά της Αυστραλίας.

lllreptile.com
Αμερικανική σελίδα καταστήματος για ερπετά, αλλά έχει και πολλά caresheets και άρθρα (για αναπαραγωγή, για συγκεκριμένα είδη, για διατήρησης της σωστής θερμοκρασίας, κριτικές βιβλίων κ.ά.) για ερπετά.

Reptile Knowledge
Μια ακόμα σελίδα για την φροντίδα και αναπαραγωγή ερπετών. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο καλαμποκόφιδο και στο βασιλικό πύθωνα, αλλά ασχολείται και με πολλά ακόμα είδη.

Reptile Appartment
Μεγάλο καναδικό ιστολόγιο από κοινή προσπάθεια αρκετών πεπειραμένων κατόχων και εκτροφέων ερπετών για τη διατήρηση των ερπετών στην αιχμαλωσία και σχετικά με το χόμπι θέματα.

Gecko Boa Reptiles
Σελίδα εκτροφέα γκέκο και βοών, με πολλές πληροφορίες για τη φροντίδα και τη γενετική.

The Exotic Pet Vet Blog
Ιστολόγιο Βρετανού κτηνιάτρου εξειδικευμένου στα εξωτικά είδη. Συχνά εξανίσταται για την άσχημη κατάσταση ορισμένων ασθενών του και την αμέλεια που δείχνουν ορισμένοι κάτοχοι, αλλά γενικά καλά.

Gondwana Reptile Productions
Ιστοσελίδα του Αυστραλού φωτογράφου Robert Valentic με φωτογραφίες από τα περισσότερα ερπετά και αμφίβια της Αυστραλίας, καθώς και φωτογραφίες από ταξίδια στο εξωτερικό. Υπάρχουν επίσης πολλά άρθρα του συγγραφέα και άλλων με μοναδικές παρατηρήσεις πάνω στην αυστραλιανή ερπετοπανίδα.

Federation of Brittish Herpetologists
Ομοσπονδία Βρετανών Ερπετολόγων. Επίσημη ομάδα που υπερασπίζεται το χόμπι των ερπετών στη Βρετανία.

smuggled.com
Σελίδα του αμφιλεγόμενου Αυστραλού Ramond Hoser για ερπετά, διατήρηση ερπετών, προστασία στη φύση κλπ.

California Herps
Σελίδα για τα άγρια ερπετά της Καλιφόρνιας.

Κοινότητες γενικού περιεχομένου

Εδώ βρίσκονται όσες κοινότητες και φόρουμ αφορούν γενικώς τα ερπετά. Κοινότητες που ασχολούνται κυρίως με συγκεκριμένες ομάδες ειδών ή συγκεκριμένα είδη ταξινομούνται μαζί με τις πληροφοριακές ιστοσελίδες στις ενότητες για τις αντίστοιχες ομάδες ειδών.

European Field Herping Community
Ευρωπαϊκή κοινότητα herping (ερπετοσαφάρι». Εύρεση και φωτογράφιση ερπετών στο φυσικό τους περιβάλλον στην Ευρώπη και στις μεσογειακές χώρες.

Field Herp Forum
Αμερικανική κυρίως κοινότητα για το ερπετοσαφάρι, αν και υπάρχουν μέλη που δημοσιεύουν φωτογραφίες από άλλες χώρες. Υπάρχει και τμήμα για τη φροντίδα των ερπετών στην αιχμαλωσία.

reptileforums.co.uk
Το μεγαλύτερο βρετανικό φόρουμ για ερπετά.

reptileforums.net
Αμερικανικό μεγάλο φόρουμ για ερπετά.

Herp Center
Διαδικτυακή κοινότητα με άρθρα και μεγάλο φόρουμ για ερπετά.

Aussie Pythons
Μεγάλο αυστραλιανό φόρουμ όχι μόνο για πύθωνες, αλλά για όλα τα ερπετά της Αυστραλίας γενικότερα.

Tucson Herpetological Society
Ερπετολογική κοινότητα του Τούσον της Αριζόνας.

Chicago Herpetological Society
Ερπετολογική κοινότητα του Σικάγο.

Madison Herps
Ερπετολογική κοινότητα της περιοχής του Μάντισον.

New Zealand Herpetological Society
Νεοζηλανδική Ερπετολογική Κοινότητα.

iHerp
Διαδικτυακή κοινότητα για ερπετά, όπου τα μέλη υποβάλλουν ερωτήσεις και οι άλλοι τις απαντούν. Διαθέτει επίσης και λογισμικό στο οποίο μπορείτε να καταχωρίσετε τα στοιχεία και τα records του ζώου σας και έτσι να παρακολουθείτε την πορεία του καλύτερα.

Αμφίβια

amphibian.co.uk
Βρετανική σελίδα του Mark Stanizewski με caresheets για μερικά είδη αμφιβίων, ευρωπαϊκά και εξωτικά. Μερικά από αυτά είναι αρκετά σπάνια.

caudata.org
Μεγάλη σελίδα για σαλαμάνδρες με αναλυτικά άρθρα, caresheets για πάρα πολλά είδη και φόρουμ.

pipidae.net
Γερμανική σελίδα για τους υδρόβιους βατράχους της οικογένειας των πιπιδών.

Poison Dart Frog
Βρετανική πολύ καλή σελίδα για τους δηλητηριώδης βατράχους βελών της τροπικής Αμερικής της οικογένειας των δενδροβατιδών. Αν και φημισμένοι για τη μεγάλη τοξικότητά τους, στην αιχμαλωσία χάνουν την τοξικότητά τους.

Doyle’s Dart Den
Αμερικανική σελίδα του Doyle για τους δηλητηριώδεις βατράχους των βελών.

Dendroboard
Η μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα για τους δηλητηριώδης βατράχους βελών.

The Amphibian
Βρετανική σελίδα για αμφίβια.

Frog Forum
Το μεγαλύτερο φόρουμ για βατράχους.

allaboutfrogs.com
Μεγάλη σελίδα για βατράχους.

Φίδια

serpo.nl
Ολλανδικό περιοδικό για φίδια.

Herpo
Σελίδα του παλιού Αμερικανού κατόχου φιδιών John Holister με άρθρα γεμάτα εμπειρία σχετικά με φίδια και με τη διατήρηση μιας μεγάλης συλλογής φιδιών.

sSNAKESs
Μεγάλη σελίδα για φίδια, φιλοξενεί και τη μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα για φίδια.

Royal Constrictor Designs
Εκτροφέας βοών συσφιγκτήρων και βασιλικών πυθώνων.

Boa Tips
Παρά το όνομά της, αυτή η αμερικανική σελίδα δεν περιορίζεται μόνο στους βόες (Boa constrictor), αλλά έχει πληροφορίες φροντίδας για πολλά άλλα είδη φιδιών.

gartersnake.info
Σελίδα για τα νερόφιδα καλτσοδέτες (γένος Thamnophis) της Αμερικής υπάρχει και φόρουμ.

Locality Rosies
Σελίδα για τους ρόδινους ή τρίγραμμους βόες (Lichanura trivirgata), βιολογία, φροντίδα στην αιχμαλωσία, αναπαραγωγή, φωτογραφίες, φόρουμ κ.ά.

Simon’s Snake Site
Σελίδα του Simon με πληροφορίες για τα φίδια, βασικά πράγματα, διατήρηση στην αιχμαλωσία, κατάσταση στη φύση.

snakepictures.co.uk
Βρετανική σελίδα με πολλές φωτογραφίες, πληροφορίες και φόρουμ για το καλαμποκόφιδο (Pantherophis guttatus), το κοινότερο είδος φιδιού.

Wagler’s Viper
Γερμανική σελίδα του Thomas Jaekel για την οχιά του Βάγκλερ, ένα δενδρόβιο είδος οχιάς της Νοτιοανατολικής Ασίας με ασθενές δηλητήριο, σχετικά ακίνδυνο για τον άνθρωπο και πολύ δύσκολο στη διατήρηση.

Specialty Serpents
Αμερικανική σελίδα συλλέκτη κι εκτροφέα φιδιών, κυρίως συσφυγκτήρων. Πληροφορίες φροντίδας διαφόρων ειδών, γενετικής, χρωμάτων κλπ.

bloodpythons.com
Αμερικανική σελίδα εκτροφέα αιματοπυθώνων (Python brongersmei) με πολλές πληροφορίες για τη φροντίδα τους.

Vida Preciosa International
Σελίδα εκτροφέων φιδιών, με πολλά άρθρα και caresheets.

Snake Buddies
Ιστολόγιο μιας μικρής ομάδας ερπετόφιλων για τα αμερικανικά φίδια, αναγνώριση των δηλητηριωδών φιδιών, επιμόρφωση, φροντίδα στην αιχμαλωσία.

ballpython.com
Σελίδα εκτροφέα βασιλικών πυθώνων, βοών συσφιγκτήρων και χονδροπυθώνων.

cornsnake.co.uk
Βρετανική σελίδα για το πιο κοινό φίδι στην αιχμαλωσία, το καλαμποκόφιδο (Pantherophis guttatus).

Ball Pythons.net
Η μεγαλύτερη διαδικτυακή κοινότητα για τους βασιλικούς πύθωνες (Python Regius).

Σαύρες

Iguana Den
Αμερικανική σελίδα για τη φροντίδα της πράσινης ιγκουάνας (Iguana iguana).

Green Ig Society
Κοινότητα για την πράσινη ιγκουάνα.

bearded Dragon.org
Η μεγαλύτερη σελίδα για το γενειοφόρο δράκο (Pogona vitticeps) στο Διαδίκτυο. Πληροφορίες φροντίδας, άρθρα, και μία μεγάλη και ανθηρή κοινότητα κατόχων.

sauria.org.uk
Σελίδα ενός Βρετανού ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στη διατήρηση και αναπαραγωγή πολλών ειδών σαυρών, συμπεριλαμβανομένων και ευρωπαϊκών ειδών. Έχει κατά καιρούς διατηρήσει κι άλλα είδη ερπετών και αμφιβίων. Πολλές εξειδικευμένες πληροφορίες, καθώς και πληροφορίες για την κατάσταση απειλούμενων ειδών στη φύση.

The Lizard Lounge
Μεγάλη σελίδα για σαύρες με πολλά caresheets.

Geckos Unlimited
Μεγάλο φόρουμ για τα γκέκο κάθε είδους.

Gecko Time
Μεγάλο ιστολόγιο για τα γκέκο της Αμερικανίδας Aliza Arzt, που ενημερώνεται συχνά με πολλά άρθρα, οδηγούς φροντίδας, συνεντεύξεις από εκτροφείς, εμπειρίες από την κατοχή διάφορων ειδών, φωτογραφίες από ζώα στη φύση, κλπ.

Pangea Reptiles
Φόρουμ της Pangea για τα λοφιοφόρα γκέκο (Correlophus ciliatus), καθώς και για άλλα νεοκαληδονιακά γκέκο και άλλα ερπετά.

Austreladonian.com
Ο Αυστραληδόνιος, εκτροφέας αυστραλιανών, νεοκαληδονιακών, και άλλων εξωτικών γκέκο, καθώς και δηλητηριωδών βατράχων βελών και λίγων ακόμα ειδών.

leopardgecko.com
Σελίδα ενός από τους μεγαλύτερους εκτροφείς κηλιδωτών γκέκο (Eublepharis macularius), του Αμερικανού Ron Tremper.

Savanna Monitor
Σελίδα για τον αφρικανικό βαρανό της σαβάνας, (Varanus exanthematicus).

Blue Tongue Skinks
Σελίδα για τους σκίγκους με τη μπλε γλώσσα της Αυστραλίας, γένους Tiliqua, με φόρουμ.

Tegu Talk
Κοινότητα για τις σαύρες τεγκού της Νότιας Αμερικής.

dr Mark Seward’s Gila monster site
Σελίδα ενός εκτροφέα αυτού του είδους για τη φυσική ιστορία, τη διατήρηση στην αιχμαλωσία, και την αναπαραγωγή του τέρατος του Τζίλα (Heloderma suspectum), της μόνης εκ των δύο επικίνδυνα δηλητηριωδών σαυρών παγκοσμίως της Αμερικής. Αν κι όχι θανατηφόρα, πάλι θεωρείται αρκετά τοξική.

Χελώνες

redearslider.com
Πολύ καλή σελίδα για τις νεροχελώνες με τα κόκκινα αφτιά (Trachemys scripta), το κοινότερο είδος νεροχελώνας στο εμπόριο. Πληροφορίες για φυσική ιστορία, φροντίδα στην αιχμαλωσία, αναπαραγωγή, καθώς και φόρουμ συζητήσεων.

Tortoise Trust
Μια παγκόσμια σελίδα στην οποία κυρίως δραστηριοποιείται μια βρετανική ομάδα και λιγότερο ομάδες από τις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική με άρθρα για χερσαίες χελώνες με ιδιαίτερη έμφαση στα μεσογειακά είδη. Άρθρα για τη διατήρησή τους στην αιχμαλωσία, για θέματα υγείας, για φυσική ιστορία, για την κατάσταση απειλούμενων ειδών στη φύση και λίγα για νεροχελώνες.

chelonia.org
Παγκόσμια σελίδα με πληροφορίες για τη φροντίδα στην αιχμαλωσία πολλών χελωνών και με την κατάστασή τους στη φύση.

Turtle Puddle
Αμερικανική σελίδα με caresheets για αρκετές αμερικανικές και πολλές εξωτικές σπάνιες νεροχελώνες, καθώς και άρθρα για τη διατήρηση των χελωνών γενικότερα.

pelomedusa.com
Σελίδα για την αφρικανική νεροχελώνα (Pelomedusa subrufa).

Turtle Care
Σελίδα του Valery Haecky για τη φροντίδα κάποιων ειδών νεροχελωνών, οι περισσότερες πληροφορίες δικής του εμπειρίας. Επίσης πληροφορίες για άλλα ζώα που είχε κατά καιρούς.

Box Turtle Site
Σελίδα για τις κιβωτιοχελώνες γένους terrapene της Αμερικής.

Austin’s turtle page
Μεγάλη σελίδα του Αμερικανού Austin με πολλά άρθρα και caresheets για χελώνες.

carettochelys.com
Σελίδα με πληροφορίες πάνω στο μοναδικό και σπάνιο αυστραλιανό είδος carettochelys insculpta, καθώς και για τους χελίδες τις Αυστραλίας.

chelydra.org
Σελίδα για τις αμερικανικές αρπακτικές νεροχελώνες (snapping turtles), της οικογένειας των χελυδριδών.

russiantortoise.org
Σελίδα για τη ρωσική χελώνα (Testudo horsfieldii).

Star Tortoises
Σελίδα για τις αστερωτές ασιατικές χελώνες geochelone platynota και g. elegans.

redfoottortoise.com
Σελίδα εκτροφέα της κοκκινοπόδαρης χερσαίας χελώνας της Νότιας Αμερικής (Chelonoidis carbonaria), ενός πανέμορφού και ξεχωριστού είδους χελώνας, με πολλές πληροφορίες για τη διατήρηση και αναπαραγωγή τους στην αιχμαλωσία.

Αρθρόποδα

Brittish Tarantula Society
Βρετανική κοινότητα της ταραντούλας. Η παλαιότερη κοινότητα για τις ταραντούλες.

arachnophiliac.com
Ο Αραχνόφιλος, σελίδα για ταραντούλες, σκορπιούς, άλλα ασπόνδυλα και λίγο για ερπετά.

Keeping Insects
Ιστολόγιο για το χόμπι της διατήρησης εντόμων και άλλων αρθροπόδων.

Δηλητηριώδη

Τα δηλητηριώδη φίδια είναι δυνητικά επικίνδυνα και κατάλληλα μόνο για πεπειραμένους χομπίστες. Ένα απλό λάθος μπορεί εύκολα να αποβεί μοιραίο.

Venomous Reptiles
Μεγάλη πύλη για τα δηλητηριώδη φίδια, με φόρουμ.

The Venom List
Φόρουμ για κάθε τι δηλητηριώδες, από δηλητηριώδη φίδια έως σκορπιούς και σφήκες.

Snake Getters
Σελίδα ομάδας ατόμων ειδικευμένων στο χειρισμό, στην απομάκρυνση και στη διάσωση δηλητηριωδών φιδιών. Πολλές πληροφορίες για το χειρισμό των ζώων αυτών, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται, τις μεθόδους απομάκρυνσής τους από κάπου, καθώς και για τη διατήρησή τους στην αιχμαλωσία και για τα πάθη που περνούν απ’το ανθρώπινο είδος.

Επιστημονικού περιεχομένου

Αν και πολλές από τις παραπάνω σελίδες περιέχουν ερευνητικό περιεχόμενο, οι παρακάτω είναι κυρίως ή και εξολοκλήρου επιστημονικές.

The Wandering Herpetologist
Ο περιπλανώμενος ερπετολόγος. Ιστολόγιο με άρθρα από διάφορους επιστήμονες που μελετούν ερπετά και αμφίβια, δουλειά για τη διατήρησή τους στη φύση και περιπέτειες επιστημόνων σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Snakes are Long
Η ζωή είναι μικρή, αλλά τα φίδια είναι μακριά. Ιστολόγιο του Αμερικανού ερευνητή του Πανεπιστημίου της Γιούτα Andrew Durso με περιεχόμενο που αφορά τα φίδια, ταξινόμηση, εξέλιξη, ανατομία, βιολογία, συμπεριφορά, αναπαραγωγή, κλπ.

Serpent Research
Ένα ακόμα ιστολόγιο επιστημονικού περιεχομένου για ερπετά, αλλά κυρίως για φίδια.

Anole Annals
Ιστολόγιο για κάθε τι που αφορά τους ανόλες (σαύρες του γένους Anolis). Ο ιστότοπος είναι του ερευνητή του Χάρβαντ Jonathan Losos, ο οποίος φροντίζει να ενημερώνει τακτικότατα με όλες τις νέες μελέτες για τους ανόλες. Επίσης υπάρχουν άρθρα από άλλους ερευνητές και φοιτητές του εργαστηρίου του, φωτογραφίες αναγνωστών, κλπ.

Tetrapod Zoology
Ζωολογία τετραπόδων. Ιστολόγιο του Βρετανού ζωολόγου και Παλαιοντολόγου Darren Naish, ο οποίος ασχολείται με όλων των ειδών τα τετράποδα σπονδυλωτά, συμπεριλαμβανομένων και ερπετών και αμφιβίων, πουλιών, που ουσιαστικά είναι απόγονοι μιας ομάδας δεινοσαύρων, και θηλαστικών και των προγόνων τους.

Dave Hone’s archosaur musings
Ιστολόγιο του Βρετανού παλαιοντολόγου στο Πανεπιστήμιου του Λονδίνου Dave Hone για τους αρχόσαυρους. Οι αρχόσαυροι είναι ο κλάδος διαψιδωτών ερπετών που έδωσε τα κροκοδείλια, τους πτερόσαυρους, τους δεινόσαυρους και στη συνέχεια τα πουλιά.

reptilis.net
Ιστολόγιο που παρέχει πληροφορίες για τα όπως λέει περισσότερο υποβαθμισμένα αμνιωτά, τα ερπετά. Πληροφορίες τόσο για σημερινά όσο και για εξαφανισμένα ερπετά, παλαιοντολογία, εξέλιξη, διαφορές ενδόθερμου και εκτόθερμου μεταβολισμού, και συζήτηση για το αν οι δεινόσαυροι ήταν ενδόθερμοι ή όχι.

Global Sea Turtle Network
Παγκόσμιο Δίκτυο για τις Θαλάσσιες Χελώνες. Οργανισμός που αποτελείται από παγκόσμια συνεργαζόμενο δίκτυο επιστημόνων που μελετούν τις θαλάσσιες χελώνες και αναζητούν τρόπους προστασίας τους. Υπάρχουν άρθρα, τα πρακτικά των συναντήσεων, δυνατότητα ιχνηλάτησης μαρκαρισμένων χελωνών, κλπ. Μπορείτε ακόμα να υιοθετήσετε μία χελώνα.

Άλλα

Rapid Tables
Γρήγοροι πίνακες, ο παράδεισος του diy τύπου. Έξυπνα εργαλεία για το ρεύμα και τη μηχανική. Εάν δε θέλετε να κουράζεστε να μετατρέπετε ποσότητες, εδώ υπάρχουν έτοιμοι υπολογιστές που μπορούν να μετατρέψουν μήκη, βάρη και θερμοκρασίες από το ένα σύστημα μέτρησης στο άλλο.

crocodilian.com
Μεγάλη σελίδα για τα κροκοδείλια, φυσική ιστορία, κατάσταση στη φύση και φροντίδα στην αιχμαλωσία. Αυτά είναι μεγάλα ερπετά που χρειάζονται ειδικές εγκαταστάσεις και μπορούν να γίνουν αρκετά επικίνδυνα, γι’αυτό μην πέσετε στον πειρασμό να αγοράσετε ένα μικρό.

Uv Guide
Βρετανική σελίδα μιας ομάδας βρετανών που ερευνούν τα σχετικά με την υπεριώδη ακτινοβολία και τα ερπετά κι εκθέτουν τα συμπεράσματά τους. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ωφέλιμη για τα ερπετά, αφού με τη βοήθειά της συνθέτουν τη βιταμίνη d3, απαραίτητη για το μεταβολισμό του ασβεστίου.

Marcel van der Voort
Άρθρα του Ολλανδού ερπετολόγου Marcel van der Voort για τον πολιτισμικό συμβολισμό των φιδιών.

herpy.nu
Herpy, η κοινότητα για τους λάτρεις της μερίδας της υποκουλτούρας των furries που αγαπούν να ντύνονται ερπετά ή δράκοι.

taxidermy.net
Τα ερπετά μας δε θα ζήσουν για πάντα. Είτε ζήσουν δύο, είτε εκατό χρόνια, μια μέρα θα πεθάνουν. Στη σελίδα αυτήν θα βρείτε πληροφορίες για το πώς να διατηρήσετε το σώμα ενός ζώου μετά το θάνατό του. Υπάρχει και φόρουμ.