Η σελίδα αυτή είναι μια ελεύθερερης πρόσβασης αρχείο κειμένων σχετικά με θρησκεία, μυθολογία, θρήλους και παράδοση, και απόκρυφα και εσωτερικά θέματα. Τα κείμενα παρουσιάζονται σε αγγλική μετάρφαση και, όποτε είναι δυνατό, στην αρχική γλώσσα.
Η σελίδα αυτή δεν έχει κάποια συγκεκριμένη σκοπιμότητα πέρα από την προώθηση της θρησκευτικής ανεκτικότητας και μελέτης. Οι απόψεις που εκράζονται σ’αυτήν τη σελίδα είναι μόνο τον εκάστοτε συγγραφέων και δεν υποστηρίζονται από το sacred-texts. Το sacred-texts δεν χρηματοδοτείται από καμία θρησκευτική ομάδα ή οργάνωση.

Το sacred-texts ανέβηκε στο Διαδίκτυο στις 9 Μαρτίου του 1999. Η κίνηση άρχισε ν’αυξάνεται όταν το sacred-texts μπήκε στον κατάλογο του yahoo! Στην κατηγορία «κοινωνία και θρησκεία |κείμενα». Στον πρώτο λειτουργίας της η σελίδα είχε περίπου 250000 επισκέψεις. έως το 2004, δεχόταν πάνω από 250000 επισκέψεις καθημερινά. Σήμερα, η κίνηση στη σελίδα συχνά ξεπερνά το 1000000 τη μέρα. Το sacred-texts είναι μία από τις πρώτες 20000 σελίδες με τη μεγαλύτερη κίνηση, σταθερά στις πρώτες 10000 σελίδες στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ και στην Ινδία, και είναι μία από τις κορυφαίες 5 σελίδες γενικής θρησκείες, (πηγή: alexa.com).
Τα κείμενα που παρουσιάζονται εδώ είτε είναι αυθεντικές σαρώσεις από βιβλία και άρθρα της δημόσιας σφαίρας, υλικό που έχει παρουσιαστεί και αλλού στο Διαδίκτυο, είτε υλικό που συμπεριελήφθηκε υπό προϋποθέσεις δίκαιης χρήσης από τυπωμένες ανθολογίες.
Πολλά από τα κείμενα που παρουσιάζονται εδώ δημοσιεύθηκαν αρχικά σε αρχεία ftp ή σε φόρουμ πριν την ανάπτυξη του Παγκόσμιου Ιστού και έχουν χαθεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα κείμενα ήταν δημοσιευμένα σε τέτοια μορφή ώστε να είναι δύσχρηστα από μη τεχνικά καταρτισμένους χρήστες2. Κάποια από τα κείμενα βρίσκονταν στο Διαδίκτυο για κάποιο διάστημα, αλλά εξαφανίστηκαν εντελώς, γιατί η σελίδα όπου είχαν δημοσιευθεί είχε κλείσει. Γι’αυτό και η ανάγκη για ένα αρχείο που οργανώνει το υλικό σε μια μόνιμη θέση.
Από την αρχή, εστιάσαμε αρκετά στο να θεραπεύσουμε την μειωμένη αντιπροσωπευτικότητα των παραδοσιακών πλιτισμών στο Διαδίκτυο. Η σελίδα έχει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές μεταγραφών από βιβλία για τη θρησκεία, τις πνευματικές πρακτικές, τη μυθολογία και την παράδοση Ινδιάνων, Νησιωτών του Ειρηνικού, Ασιατών, Αφρικανών και άλλων παραδοσιακών λαών. Αν και πολλά απ’αυτά τα βιβλία προ του 20ου αι. είναι λανθασμένα εξαιτίας ανατολιστικών ή αποικιοκρατικών προκαταλήψεων, είναι επίσης μαρτυρίες από αυτόπτες αξιόπιστους παρατηρητές, συνήθως στη στιγμή της επαφής των πολιτισμών. Αυτά τα κείμενα είναι ουσιώδη για τη μελέτη των φυλετικών παραδόσεων, και σε πολλές περιπτώσεις, ο μόνος σύνδεσμος με το παρελθόν. Κλειδωμένα σε ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες για δεκαετίες, το sacred-texts τα έχει κάνει πλήρως προσβάσιμα απ’οπουδήποτε στον κόσμο.

Αυτή είναι η εισαγωγή της σελίδας. Τη σελίδα αυτήν την έχω ανακαλύψει αρκετά πρόσφατα και έχει πραγματικό θησαυρό κειμένων εκεί μέσα. Υπάρχουν κείμενα από σχεδόν όλες τις θρησκείες. Από παραδόσεις ιθαγεννών της Αυστραλίας και αρχαία αιγυπτιακά κείμενα έως μασονικά και εσωτεριστικά. Δεν έχω όμως το χρόνο να τα μετελήτσω λίγο.
Η σελίδα.