Αν η τελευταία σας επιθυμία είναι να μουμιοποιηθείτε, μπορείτε να το κάνετε. Η οργάνωση
Summumσας παρέχει τη δυνατότητα αυτή και σε όσους δεν είναι μέλη. Η μουμιοποίηση είναι μια διαδικασία που θα διατηρήσει το σώμα σας αναλλοίωτο στους αιώνες. Επίσης, το σώμα σας δε θ’αφεθεί έτσι απροστάτευτο. Θα τοποθετηθεί σ’ένα μουμιόμορφο φέρετρο ή κάψουλα και μετά, προαιρετικά, σε μια μεγαλύτερη μετάλλινη σαρκοφάγο. Η οργάνωση αυτή δε θα κάνει μόνο τη μουμιοποίηση. Θα μεταβιβάσει την ψυχή σας σ’ένα ανώτερο επίπεδο μέσω της μουμιοποίησης του σώματος. Η διαδικασία όμως αυτή απαιτεί πολύ χρόνο και τέχνη για να τελειωθεί. Γι’αυτό, θα πρέπει να δώσετε κάποιο ποσό σ’αυτήν την οργάνωση ως δωρεά ώστε να διατηρηθεί. Εαν ζείτε στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και έχετε μέσο σωματικό μέγεθος, το κόστος θα είναι 67000 δολλάρια. Διαφορετικά, το κόστος θ’αυξηθεί. Το κόστος των περιβλημάτων ποικίλει ανάλογα με το πόσο περίτεχνο θα είναι. Επίσης, η οργάνωση αυτή παρέχει τη δυνατότητα μουμιοποίησης και για τ’αγαπημένα σας κατοικίδια. Περισσότερα:
εδώ.

Το σούμουμ (ήψιστο στα λατινικά) είναι μία νέα φιλοσοφικοθρησκευτική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1975 από τον Αμερικανό Κλοντ (Κόρκι) Νόουελ, ο οποίος το ίδρυσε ύστερα από υποτιθέμενη συνάντησή του με ανώτερα όντα, τα οποία ονομάζει Summa. Τα όντα αυτά του παρουσίασαν αρχές που έχουν να κάνουν με τη φύση της δημιουργίας, οι οποίες υπήρχαν από πάντα και επανεισάγονται παραλλαγμένες στους ανθρώπους καθώς εξελίσσονται. Ο εν λόγω άνθρωπος άλλαξε τ’όνομά του ύστερα από τη συνάντηση αυτή σε Summum Bonum (ύψιστο καλό) Amon Ra.
Η θρησκεία αυτή δίνει μεγάλη έμφαση στο διαλογισμό. Ο διαλογισμός γίνεται αφού πρωτού έχει καταναλωθεί κρασί (νέκταρ) της οργάνωσης αυτής, το οποίο υποτίθεται έχει κάποιες πνευματικές αντηχήσεις. Ο κεντρικός ναός είναι μία πυραμίδα στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα των ΗΠΑ. Η θρησκεία αυτή είναι περισσότερο γνωστή για τη δυνατότητα σύγχρονης μουμιοποίησης που παρέχει. Είναι η μόνη οργάνωση που κάνει αυτό το πράγμα παγκοσμίως. Ο πρώτος άνθρωπος που μουμιοποιήθηκε από την οργάνωση ήταν ο ίδιος ο ιδρυτής της, ο οποίος πέθανε το 2008.
Ως θρησκευτική οργάνωση, σύμφωνα με τον αμερικανικό νόμο, είναι απαλλαγμένη από φόρους και θεωρείται μη κερδοσκοπική, αλλά όπως φαίνεται από τα τεράστια ποσά που βγάζει από τις μουμιοποιήσεις και από τα πολύ μικρά της έξοδα (κυρίως παραγωγή κρασιού), δεν είναι ακριβώς έτσι.
Εμείς εδώ στην Ελλάδα γιατί δεν κάνουμε κάτι παρόμοιο για να βγάζουμε και κάτι;

Τη σελίδα αυτήν τη βρήκα σε μια κάπως παράξενη αναζήτηση. Είχα την απορία αν υπάρχει κάποιος νόμος που απαγορεύει τη φωτογράφηση ή βιντεοσκόπηση νεκρών και τη δημοσίευση αυτού του υλικού. Ρώτησα μερικούς σχετικούς με τα νομικά που μου είπαν ότι δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος νόμος, αλλά οι επειδή κάτι τέτοιο είναι μακάβριο, απαιχθές και μη ηθικό, δε συνηθίζεται. Έψαξα στο ίντερνετ για την πιθανή ύπαρξη τέτοιου νόμου, αλλά δε βρήκα τίποτα. Μετά έψαξα και στ’αγγλικά για να δω αν υπάρχει κάποιος τέτοιος νόμος σε καμία χώρα του εξωτερικού. Δε βρήκα ούτε εκεί τίποτα, αλλά έπεσα πάνω σε μια περίεργη σελίδα που είχε έναν κατάλογο με συνδέσμους προς διάφορες άλλες περίεργες έως διεστραμμένες σελίδες, ανάμεσά τους και η σελίδα της Summum.

Advertisements