Σε αυτήν τη σελίδα θα αναρτώνται όσα ζώα έχω διαθέσιμα από δικές μου αναπαραγωγές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail μου.

Leopard gecko, κηλιδωτό γκέκο, επιστημονική ονομασία Eublepharis macularius
Τα leopard geckos ή κηλιδωτά γκέκο είναι μικρές στα 20 εκατοστά σαύρες που κατάγονται από το Πακιστάν, την Ινδία και το Αφγανιστάν, όπου ζουν σε βραχώδη μέρη. Αντίθετα με πολλά άλλα γκέκκο, δεν έχουν αναρριχητικές επιφάνειες στα δάχτυλά τους για να σκαρφαλώνουν σε λείες επιφάνειες, αλλά εξακολουθούν να σκαρφαλώνουν καλά με τα νύχια τους σε τραχιές επιφάνειες. Επίσης αντίθετα με άλλα γκέκο, έχουν κανονικά βλέφαρα, αντί για τη μεμβράνη που καλύπτει τα μάτια σε άλλα είδη. Χαρακτηριστική είναι η παχιά ουρά τους και το κηλιδωτό τους μοτίβο. Εκτός από το φυσικό χρωματισμό (normal), έχει παραχθεί με την επιλεκτική αναπαραγωγή ποικιλία μορφικών (morphs) με διάφορες ενδιαφέρουσες αποκλίσεις στο χρωματισμό. Είναι νυκτόβια και εντομοφάγα. Πολύ εύκολα στη φροντίδα και πολύ ήρεμα ζώα. Αν και μπορεί να τρομάζουν εύκολα όσο είναι μικρά, στη συνέχεια γίνονται πολύ ανεκτικά στο χειρισμό. Για περισσότερα όσον αφορά το είδος και τη φροντίδα του μπορείτε να μεταβείτε εδώ.

νεαρό Eublepharis macularius 15/12/2016

Διαθέσιμο το παραπάνω μικρό leopard gecko. Γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου του 2016. Σύμφωνα με τις θερμοκρασίες επώασης, είναι πιθανότατα θηλυκό. Γενετικά είναι ετερόζυγο (het) για Tremper albino (μητέρα hypo, πατέρας Tremper albino). Τρέφεται με αλευροσκούληκα (mealworms), καθώς και με σκαθάρια από αλευροσκούληκα, μικρές κατσαρίδες Αργεντινής (blaptica dubia), μελοσκούληκα (Galleria melonella), γρύλλους (Acheta domestica), και άλλα έντομα. Προς το παρόν είναι περίπου 17 εκατοστά, και μεγαλώνει γρήγορα. Είναι αρκετά δραστήριο γκέκο, με μεγάλη όρεξη, και μαθημένο στο χειρισμό. Για περισσότερα, επικοινωνήστε στο
touatara@gmail.com